A Call of Duty várva várt új anti-cheat-jét, a RICOCHET-et október 13-án mutatták be, és egy napon belül már ki is szivárgott a drivere.

Remélem mostanra mindenki értesült róla, hogy a Vanguard megjelenésével az Activision bemutatta a hamarosan megjelenő RICOCHET nevű csalás elleni programját, hogy felvegye a harcot a Warzone-t és más játékokat rémálommá tevő csalók hullámai ellen.

Az Anti-Cheat Police Department nevű csoport szerint az Activision a RICOCHET-tel végre harci esélyt kapott a hackerek ellen,

de egy kiszivárgott kernel-szintű meghajtó miatt elveszíthetik a háborút, mielőtt az még elkezdődött volna.

Amit eddig tudunk

Az Anti-cheat Police Department által közzétett képernyőképen a hackerek már a RICOCHET „megfejtésén” dolgoznak, miután kiszivárgott a driver.

 

„A P2C fejlesztők már fejtegetik, ez már nagyon rossz” – figyelmeztetett a csoport.

A helyzetet tovább rontva, egy reverse engineerrel beszélgetve megállapították, hogy a driver „semmi különös”, és nem volt jól védett.

 

„Ez a kernel meghajtó könnyen megkerülhető lesz, ami a legjobban aggaszt, az a gyenge védelem, amivel rendelkeznek” – tette hozzá a csoport.

Az Anti-Cheat PD által megosztott fórumbejegyzésekben a csalást árusítók kifejtették, hogy nem lesz áremelkedés, és hogy a meglévő termékek a RICOCHET bevezetése ellenére is támogatni fogják a Vanguardot és a Warzone-t.

„A csalásfejlesztők nem félnek a RICOCHET Anti-cheat-től, és hogy igazságosak legyünk, a legtöbb csalás már nagyon régóta működik kernel szinten” – írta a csoport. „A RICOCHET fejlesztőin múlik, hogy megvan-e a képességük arra, hogy most már felismerjék ezeket a csalásokat, a játéktér most már kiegyenlített”.

 

Egyelőre nem tudni, mennyire lesz veszélyben a Call of Duty anti-cheatje, és hogy drasztikusan befolyásolja-e a Vanguard megjelenésének menetét.

Természetesen a hackerek nem a szabályok szerint játszanak, így érdekes lesz látni, hogyan reagál az Activision, és hogy van-e még egy trükk a tarsolyukban. Egyelőre semmi sincs megerősítve, így szorosan figyelemmel kísérjük a helyzetet, de egy biztos ez a hír nagyon nem kellett a sok Warzone játékos lelkének.

A kérdésem viszont, hogyan szivároghatott ki egy ennyire fontos driver, ami a játéknak akár a jövőjét is jelentheti.
https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

forrás: Twitter, Dexerto

×