A YouTuber-nek nem ez az első rodeója a DIY szintéren.

A mai képernyőtechnológia hosszú utat tett meg, különösen a nagy felbontású játékmonitorok és a gyors frissítési sebességek terén. Nem számít, mennyire jó a kijelződ, a kültéri használata szinte lehetetlennek bizonyul, különösen egy ragyogó napsütéses napon.

Nos, készüljetek fel, mert egy YouTube-barkácsoló egy olyan ultrafényes és vízálló kijelzőt varázsolt, amellyel nyugodtan játszhatnuk a hátsó kertben. És ami még durvább a monitor vízhűtést igényel.

A DIY Perks által készített szerkezet lényegében egy újrahasznosított 4K tévé, amelyet úgy alakítottak át, hogy a hagyományos tévéknél négyszer világosabb LED-paneleket támogasson.

Természetesen egy tévét úgy átalakítani, hogy az reflektorfény szerű fényerőt támogasson, nem éppen egyszerű feladat, és a panelek és a tápegységek által termelt hő valószínűleg elég ahhoz, hogy felforrósítsa a nappalit vagy, akár egy kisebb tüzet gyújtson. Így logikus, hogy a YouTuber a vízhűtés mellett döntött ezzel a „ragyogó ötlettel”.

Persze a képernyő vízhűtése rendkívül szokatlan. Míg a számítógépek általában AIO hűtőket használnak, ez a monitor valójában egy autóhűtőt, egy csomó vízvezeték-szerelvényt, egy egyedi alumíniumhéjat és egy bonyolult vízesés stílusú víztározót használ, amely a hőt a paneltől elszívja. Az egész szerkezet vízálló is, ami azt jelenti, hogy az időjárás-előrejelzés miatt való aggódás nélkül kint is hagyható.

Miért akarna bárki is egy ilyen képernyőt készíteni?

Nos, ahogy Matt a DIY Perks a videóban elmagyarázza, a TV újonnan szerzett világítása azt jelenti, hogy még fényes nappal is látható, így tökéletes a kültéri használathoz. Esetleg egy meccs nézéshez, vagy akár egy kerti gaming partihoz. Az új LED-ek nyilvánvalóan a kijelző színskáláját is kiterjesztik az eredeti sRGB-képességeken túlra, de mivel a képernyő annyira fényes, nem lehet pontosan megmérni a dolgokat spektrofotométerrel.

Elég valószínűtlen, hogy valaha is láthatunk egy ilyen monitort/tv-t a piacon, de ha mégis, akkor ez azt jelenti, hogy hosszabb ideig lennénk a játékasztalunkhoz kötve. Ettől függetlenül talán a Valve Steam Deck tükröződésmentesített változata némileg megnyitja az ajtót a funkcionális külső pc-s játékélmény lehetősége előtt. Vagy akár egy sátrat és egy hosszabbítót is használhatsz, hogy kedvenc FPS játékaidat a szabadban játszd.

A videót megtekinthetitek itt: 

 

Iszonyat menő az ötlet és szerintem még annak is érdekes lehet, akit nem érdekel a kültéri játék, illetve a TV-k.

Ti szerettek otthon barkácsolni?

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

×