Egy online szerencsejátékkal foglalkozó vállalat most havi 1 millió forintot fizetne azért, hogy az elejétől a végéig valaki megnézze a Simpson családot.

A Simpson család a világ egyik legrégebb óta futó sorozata, amely nagyon vastagon írta be magát a felnőtt rajzfilmsorozatok történelemkönyvébe. Mára ugyan a 33. évadra már jelentősen megcsappant a nézőszáma, akiket még megmozgat, azért a mai napig jelentős hatással bír.

A Simpson család körül azonban ez idő alatt kialakult egy igen különös mítosz, ami kifejezetten egyedülállóvá teszi. Mivel a sorozat nagyon sokat foglalkozik közéleti és kulturális témákkal, óhatatlanul is előkerülnek olyan esetek, melyek köthetőek ugyan valódi személyekhez és dolgokhoz, azok viszont csak fikciók.

Csakhogy ezek az elképzelt események évekkel később néha tényleg valóra is válnak.

Emiatt pedig egy kultusz is kialakult, mely szerint a sorozat alkotói, írói képesek megjósolni a jövőt. Ezt persze próbálták már tisztázni, hogy ők tényleg nem médiumok, sokan ezt nem szeretnék csak úgy bekajálni.

Ennek a jelenségnek szeretné utánajárni egy online szerencsejátékos vállalat, a Platin Casino. A Platin ezért most olyan lelkes elemzőket keres, akik hajlandóak lennének záros határidőn belül megnézni a Simpson család összes részét – beleértve a mozifilmet is.

Ezt persze nem ingyen várják, fizetnének is érte, méghozzá nem kevesebb, mint 2,1 millió forintot. 

Mindezért heti 35 órán keresztül kellene nézni a sorozatot, ami azt jelenti, hogy körülbelül két hónap alatt érnénk mind a 706 rész + film végére. Vagyis havi bontásban 1 millió forintot kereshetünk csak azzal, hogy Simspont nézünk. Na jó, a munkaköri leírásban az is szerepel, hogy a részekről egy rövid elemzést is írni kell, illetve mivel otthonról is végezhető streamelni is kell, de ez még talán belefér.

Ha minden jól megy, akkor a „kutatást” végző Platin kielemzi a beszámolókat, jegyzeteket, és felméri, hogy egyes fiktív eseményekből mennyi vált pontosan valóra, illetve melyek azok, amik potenciálisan még valóra válhatnak. Vagyis a végére ki fog derülni, hogy a Simpson családot nézve tényleg beleláthatunk-e a jövőbe, avagy sem.

via – Business Insider

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

×