Egyre elborult ötletekkel jelentkeznek a gyártók.

Az biztos, hogy az elmúlt években jelentősen átalakult a PC komponensek piaca. Régen leginkább otthoni, házi barkács megoldásoknak köszönhetően láthattunk érdekes hardvereket, míg manapság a gyártók egymás között versenyeznek, hogy melyikük tud egzotikusabb, extrémebb modelleket a piacra dobni. A GALAX sem kivétel ezek közül, ezúttal egy elborult ötlettel megfűszerezve dobtak piacra memóriákat.

Teljesen LEGO kompatibilis, RGB-s DDR5 modulokkal jelentkeztek!

Építsd magad!

A fenti jelzőkkel mindent kimaxoltak, amit 2021 őszén ki lehet. A specifikációk alapján valóban teljes mértékben támogatni fogja a LEGO és az ahhoz kapcsolódó másolatok felhelyezését a modul felső részére. Az egészre a koronát felső rész alatti ARGB csík teszi majd fel, melynek színét és effektjeit szintén a saját szájízünk szerint módosíthatjuk majd.

Első körben 2x16GB kitek érkeznek majd, később ezeket követik a 2x8GB és 2x32GB kiszerelések. A memóriák a JEDEC szabvány 4800 MT/s sebességen ketyegnek majd, egyelőre nincs információ a esetleges tuning lehetőségekről. Az árat is titok fedi, de november közepén már ez is ismert lesz, hiszen akkor startol el az Intel 12. generációja.

RTX 3090 Gamer

Érdemes megemlíteni, hogy nem ez a cég első LEGO kollaborációja. 2020 szeptemberében bemutatták az RTX 3090 Gamer névre keresztelt bestiát, mely szintén hasonló designelemekkel volt megfűszerezve. Talán a memóriákból több juthat az átlagfelhasználók gépeibe, ám, a DDR5 sem lesz olcsó, főleg az első időkben.

Te elfogadnád a GALAX memóriáit?

×