A legújabb 5G képes Ulefone modell nem csak jobban bírja a strapát mint egy átlagos mobil, de még a baktériumokat is kinyírja neked.

A koronavírus-járvány berobbanásával kezdett el terjedni az az egyébként igen hasznos szokás (már ahol, persze), hogy alkalomadtán fertőtlenítsük a kezünk és a telefonunk kijelzőjét. Ez utóbbi talán kevésbé terjedt el, pedig tavaly sok orgánum foglalkozott azzal, hogy a folyamatos nyomkodás miatt különböző baktériumok és kórokozók viszonylag sokáig képesek megmaradni a telefon felületén, így érdemes azt is áttörölgetni néha.

Nagyjából ez lehetett az ötletadója az Ulefone alkotóinak, akik egy igen hasznos új funkciót adtak a legújabb modellnek, az Armor 12 5G-nek. A telefon hátlapján ugyanis egy kompozit ezüstion keverékkel vonta be, ami képes elpusztítani a baktériumok 99,9 százalékát.

 

Mindehhez pedig egy egészen strapabíró váz is készült, aminek köszönhetően sokkal jobban ellenáll az ütésnek és a vétlen leejtésnek, mint más készülék, de a vizet is kellően megtűri, illetve jól bírja az extrém hőmérsékletet is. Maga az Ulefone Armor 12 5G egyébként egy egészen jó telefon, melyben egy 5G kompatibilis Mediatek Dimensity 700-as gondolkozik 8 GB RAM-mal megtámogatva, amihez 128 GB háttértár is társul.

A kameráira sem nagyon lesz panaszunk, ami ugyan messze elmarad a legújabb iPhone megoldásaitól, kifejezetten remek képeket lehet vele készíteni. Az előlapi szelfi kamera egy 16 magapixeles szenzor – mondhatni átlagos és elvárt, míg a fő hátlapi kamerái egy 48MP, egy 8 és két 2MP-es szenzorokból állnak. Lemerülni sem fog egyhamar, ugyanis egy 5,180mAh-s akkumulátor került bele, ami támogatja a 18W-os vezetékes és a 15W-os vezeték nélküli töltést.

Az Ulefone ára sem túl fájdalmas, hiszen mindezért körülbelül 125.000 forintot kérnek.

×