A The Invincible című retro sci-fi játékot tavaly szeptemberben jelentették be, és most láthatjuk először mozgás közben.

A The Witcher 3 és a Cyberpunk (CDPR), illetve a Dead Island és a Dying Light (Techland) néhai fejlesztői már csak a földrajzi adottságok miatt is könnyebben megtalálták egymást, akik most egy teljesen új formációt alkotva kezdtek el közösen dolgozni egy nagyon ígéretesnek tűnő sci-fi játékon.

Az új stúdió neve Starward Industries lett, amely csengéséhez jobb, ha hozzászokunk, ugyanis a The Invincible című alkotásuk első előzetesét látván minden esélyük megvan rá, hogy rögtön az első fejlesztésükkel sikeresek legyenek. De legalábbis kifejezetten érdekesnek és ígéretesnek tűnik, igaz, egyelőre még nem tudni pontosan, hogy miféle mókára számíthatunk.

Az már biztos, hogy belső nézetes lassabb történetvezetésű sci-fihez lesz majd szerencsénk, ami kicsit thrilleres, kicsit horroros stílust sejtet így jó előre. Az alapfelütés ugyanis az, hogy Astrogator Novik és az általunk irányított Dr. Yasna a Regis III nevű bolygón rekedtek, és az eltűnt társaikat keresik, mígnem egy váratlan idegenbe nem botlanak.

 

A játék története nem mellesleg Stanisław Lem 1964-es azonos című legendás regényén alapszik, de nem kapcsolódik hozzá olyan nagyon szorosan. Az eredeti történet szerint ugyanis a Legyőzhetetlen nevű űrhajó sok fős legénységgel azért érkezett a vörös bolygóra, hogy megkeresse a korábban itt eltűnt Kondor hajót és annak 80 főnyi legénységét, miközben felfedezik a planéta sötét, rejtélyes titkait.

A The Invincible ennek megfelelően a retro-future atompunk stílusjegyeiben készül, amely jellemezte a 60-as és 80-as évek klasszikus féltudományos sci-fi irodalmát, filmjeit és sorozatait. A játékot eredetileg már 2021-ben szerették volna megjelentetni, az elhúzódott fejlesztés miatt viszont kénytelenek voltak 2022-re odázni, amikor PC mellett az újgenerációs konzolokra fog érkezni – remélhetőleg magyar felirattal.

https://leet.hu/?s=far+cry+6&post_type=product

×