Többé nem lehet mindent a csalókra fogni, hiszen a Vanguard érkezésével javában pörögni fog a Warzone-ban is az anti-cheat.

Valószínűleg már hallottatok róla, hogy a Warzone végre megkapja a várva várt anti-cheatet. Ez egy hatalmas lépés végre a Warzone életében, főleg azért, mert már hónapok óta csépelik a fejlesztőket a játékosok, YouTuberek és Streamerek.

Szerintem eléggé elkésett az Activision a csalásvédelemmel, főleg azért, mert egy olyan cégről beszélünk, akinek nem gyenge a bevétele.

Ez mind szép és jó, de rengeteg kérdést felvetett az emberekben:

Vajon visszatérnek így a játokosok, akik a csalás-pandémia miatt hagyták abba a játékot?

A Warzone hatalmas siker lett és még a csalás-pandémia hatása mellett is stabilan tartja a játékosbázisát. Viszont remélhetőleg az anti-cheat hatására visszatérnek az olyan játékosok is, akik azért hagyták abba, mert már nem tudtak érvényesülni. Én is azt vettem észre, ha találkozunk egy csalóval, a csapat morálja rögtön alább hagy, és gyorsan elmegy a kedvünk a játéktól.

Tényleg működni fog az anti-cheat a rengeteg különböző csalás ellen?

A csalásvédelmek termesztésen a csalások megfogása miatt találták ki, de mindig lesz olyan, amit nem fog tudni detektálni a program/driver. Még akkor sem, ha kernel alapon működik a Ricochet anti-cheat.

Szóval igen működni fog, ám ez nem azt jelenti, hogy egyetlen egy csaló sem lesz a játékban.

Hogyan fog működni?

A Ricochet legfontosabb összetevője egy kernel-szintű driver, ami azt jelenti, hogy magas kiváltságokat kap, hogy figyelemmel kísérje, mi történik a számítógépen. A háttérben fog működni a számítógépeken, és szemmel tartja a kétes alkalmazásokat, amelyek megpróbálnak interakcióba lépni és manipulálni a játékot.

Mivel csak Ricochet csak PC-re készül, így a konzolos Cronus használók tovább csalhatnak.

Adatvédelmi aggályok

A számítógéphez való ilyen magas szintű hozzáféréssel joggal tarthat attól, hogy az Activision Blizzard képes lesz figyelemmel kísérni a számítógépes tevékenységeinek más elemeit is. A fejlesztők azonban úgy vélik, hogy a kernel-szintű hozzáférés fontossá vált, mivel a csalók egyre fejlettebb technikákat használnak a játékszabályok megkerülésére.

Akik nagyon aggódnak azon, hogy megfigyelik számítógépjüket, azok megnyugvást találhatnak abban, hogy a felügyeleti eszköz csak akkor aktív, amikor a kapcsolódó Call of Duty-játékok futnak. A játék bezárásakor kikapcsolnak, és a megfigyelés megszűnik. Ha ez nem tetszik, akkor így jártál. A Warzone csak akkor fog elindulni, ha a Ricochet fut a gépeden.

Végre rendes e-sport is lehet a Warzone-ból?

Most, hogy tényleges anti-cheat kerül a játékba, fellendülhet az e-sport. Már most is rengeteg torna létezik a játékban, de nem egy játékos és streamer bukott le csalással az évek alatt.

Szóval az anit-cheat érkezés még nagyobb teret adhat a Call of Duty és a Warzone sikerének. Illetve a COVID-19 után akár még LAN események is jöhetnének.

Végszó

Én remélem visszatérnek azok a játékosok is, akik már régóta abbahagyták a játékot. Már csak a rangsorolt játékmód kéne és újra az egyik legjobb online játék lehetne a Warzone. Már csak azt nem tudom/értem, hogy miért hagyták ennyire messzire elmenni a csalásproblémát.

Supersurvey

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

×