Aki ma konzol elé kerül már ki is próbálhatja a FIFA 22 legújabb frissítését. A Title Update #1 a tizenhatoson belüli és kívüli lövéseket is szabályozza.

Mindenki számára elérhető a FIFA 22 Title Update #1. A frissítés ma reggel érkezett, így aki munka vagy suli után ül le játszani az készüljön fel, hogy egy kis letöltési csomag fogja várni. Összeszedtük a legfontosabb változásokat.

 Kapus védési hatékonyság

A játékban a kapusok vagy nagyon brutálisak voltak, vagy egy darab bójával értek fel. A tizenhatoson belülről megküldött felső sarkas lövéseknél szinte lehetetlen volt betalálni ezért picit javították a kapusok animációján.

A fenti videón a régi vetődési minta látható, ahol a kapus szinte pókként mászik fel a felső sarokba.

 

Az új animáción, mint láthatjuk már kisebb a hatékonyság így a valóban erősen megküldött ficakos lövések be is fognak akadni. A Finesse lövéseknél viszont egy teljesen új animációt kapnak. Ahogy azt tapasztalhattátok a tizenhatoson kívüli finessek elképesztően hatékonyak voltak, hiszen a kapus legtöbb esetben nézte, ahogy a feje fölött behullik a labda. Az új animációnak köszönhetően sokkal jobban együtt él a játékkal, de ezt majd a meccsek alatt tapasztalhatjuk.

UI hibák

Nagyon sok belső UI rendszeresen hibás feliratot mutatott, ami megtéveszthette a felhasználót. A Title Update #1 ezek tisztázását hozza, amivel tisztábban látjuk az előrehaladást, egyértelműbbek lesznek a rewardok és a záró pontokat is normálisabb fényben tündökölnek.

Bírók és becsúszás

A FIFA 22 első változatában a bírók elég érdekesen hoztak döntéseket. A szabályos becsúszást 11-essel jutalmazták, míg a legtöbb esetben a birkózásnál nem fújtak semmit. Ezen javítottak a patch-csel, viszont óvatosan az odalépésekkel, hiszen mikor múltkor ebbe belenyúltak, csak úgy repültek az elején a piros lapok. A becsúszás sokkal hatékonyabb lesz, de valószínűleg nem lesz meg még a FIFA 21-es érzés. Ha valamit abban a játékban eltaláltak az a becsúszás volt, és szomorúan konstatáltam, hogy idén nem annyira kellemes a füvön szánkázni.

A teljes Title Update #1 itt érhető el.

Ti örültök a frissítésnek?

×