Ezért jut a felhasználókhoz olyan kevés?

A Navi 12 névre hallgató AMD grafikai egység tavaly debütált az Apple gépeibe szerelt AMD Radeon Pro 5600M kártyákon, 2560 Stream Processor és 2 HBM2 memóriachip társaságában. Hivatalosan ez az egyetlen videókártya, melyet ezzel szereltek, legalábbis eddig ez volt a hivatalos kommunikáció. Az AMD eléggé kellemetlen helyzetben találhatja magát, hiszen egy papíron nem is létező bányászkártyában bukkant fel újra a GPU.

Íme az AMD BC-160!

A specifikációk

A videocardz weboldala több egymástól független olvasójától is kapott képeket a fenti kártyáról. Nem nehéz kitalálni, hogy a Navi 12 GPU adja az alapot, ebben az egységben egészen pontosan 8GB VRAM mellett. Az 5600M-hez képest pár Stream Processor egységgel kevesebb található a kártyán, ám állítólag így is nagyon jó bányászteljesítménnyel rendelkezik.

Tényleg létezik!

Bár rengeteg a ködös információ a kártyával kapcsolatban, valós felhasználási körülmények között kiderült, hogy tényleg tudja hozni a 70 Mh/s körüli hashrate értékeket 150 wattos áramfelvétel mellett. A BC a kártya nevében nem más, mint a Blockchain Compute rövidítése. A videocardz próbálta felvenni a kapcsolatot néhány gyártóval, nem igazán voltak hajlandóak válaszolni a kérdésekre. Annyi azért kiderült, hogy nagy eséllyel tényleg az XFX gyárából kerültek ki a képeken szereplő kártyák. Most már legalább tudjuk, hogy miért nem jut az átlag felhasználóknak semmi.

×