20 éve jelent meg az első Xbox.

A Microsoft 20 éve, 2001 novemberében kezdte el árulni az első Xbox modelleket. Nem volt könnyű dolga a gyártónak, hiszen olyan ellenfelekkel kellett szembenéznie, mint a Sony PlayStation 2, a Sega Dreamcast vagy épp a Nintendo GameCube. A többi már történelem, jelenleg az Xbox Series S és Series X modellek érhetőek el a piacon, rengeteg Microsoft szolgáltatással megfűszerezve.

Az Adidas is megünnepli a jeles évfordulót!

https://www.youtube.com/watch?v=GubLitNqINs

 

A két óriáscég pár napja leplezte le az együttműködést. Az Adidas Xbox 20th Forum Tech névre keresztelte az újdonságot. A színvilág tökéletesen visszaadja az ‘OG’ modell kinézetét, a fekete és a zöld dominál a cipő teljes felületén. A reklámvideóra rakott effektek pedig tovább erősítik a 2000-es évek elejére jellemző hangulatot.

Úgy tűnik azonban, hogy nem ez lesz az egyetlen kollaborációs termék. A Microsoft elmondása alapján az elkövetkezendő időszakban több közös terméket is bejelentenek majd, melyeket a múlt és jelen konzolgenerációi ihltettek. A fenti cipő igazi gyűjtői darab lesz, kereskedelmi forgalomban nem nagyon találkozhatunk majd vele. A cégek azonban ígéretet tettek arra, hogy az év végéig bemutatnak egy olyan lábbelit is, melyet a nagyközönség is bármikor megszerezhet majd magának. Tökéletes ajándék lesz az ünnepekre várható Xbox hűtő mellé. 
https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

×