A Microsoft azon agyal, hogy hivatalosan is engedélyezze-e a felhasználóknak, hogy maguk javítsák a konzolokat, ami bizony nem volna egy rossz dolog.

A Microsoft nemcsak magához képest, hanem a komplett játékiparhoz viszonyítva is egy egészen formabontó, példa nélküli dolgon gondolkozik. Egészen pontosan azon, hogy engedélyezze-e a konzoljai felhasználói szintű javítását, bütykölését.

Jelenleg ugyanis erre hivatalosan nincs lehetőségünk. Vagyis van, csak abban az esetben, ahogy felnyitjuk a gépet oda a garancia. A másik problémája a dolognak, hogy túlzottan nem áll a felhasználók, de még a viszonteladók és a nem hivatalos szervizek rendelkezésére sem új vagy utángyártott alkatrész, azokat sajnos csak használt, vagy hibás eszközökből lehet leginkább beszerezni.

Ebben a redmondiak nagyon hasonló szervizpolitikát ápolnak mint az Apple, vagyis kizárólag hivatalos partnerek számára biztosítanak megfelelő eszközöket és alkatrészeket a javításhoz. Ezen változtatna most a Microsoft, legalábbis a VGC szerint már vizsgálják ennek a lehetőségét – méghozzá a világ első technológiai vállalataként, aki ezt önként vállalná.

A cég jelenleg egy független vállalattal felméri a lehetőségeket, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal járna a felhasználói javítás, illetve azt is, hogy ezzel csökkenthetik-e a környezetre mért káros kibocsátást és szennyezést. Az eredményeket 2022 első felében hozzák nyilvánosságra, a legoptimálisabb esetben pedig ugyanezen év végéig megteremtik az önkezű javítás feltételeit, ami szabadon elérhető alkatrészeket és eszközöket jelent.

×