A világ legmeghatározóbb verekedős játékának most 30 éve kezdték a fejlesztését, amit ünnepelve most először láthatjuk, hogyan született a széria legikonikusabb mozdulata.

1992 augusztusában jelent meg a szinte azonnal játéktörténelmi fontosságúvá váló Mortal Kombat, ami azt jelenti, hogy a sorozat jövőre ünnepli a 30. születésnapját. Ez rendkívül fontos dátum, hiszen rajta kívül nagyon kevés olyan játék akad, amely ilyen sokáig képes nem csak fennmaradni, de a mai napig a zsánerének legmeghatározóbbja is lenni.

A játék munkálatai azonban már egy évvel a megjelenés előtt megkezdődtek, ami manapság ugyan kevésnek tűnhet, akkoriban azért viszonylag soknak számított. Erre pedig szükség is volt, hiszen a játékban irányítható karaktereket azok összes mozdulatával együtt valódi emberekkel, harcművészekkel kamerákkal rögzítették.

Emiatt azt gondolnánk, hogy alaposan meg kellett tervezniük a forgatásokat, hogy a később kultikussá váló mozdulatok precízen kidolgozottak és előre megkoreografáltak voltak. Nos, ez nem volt teljesen így, ugyanis az alapokon kívül igen sok kombót és speciális mozdulatot helyben, a forgatások közepette találtak csak ki.

Ezek közé tartozik Scorpion ikonikus „Get Over Here” mozdulata is, amikor egy pengés láncot „lő ki” a kezével, hogy magához rántsa ellenfelét.

Ennek a készültébe enged betekintést a Mortal Kombat egyik kiötlője, Ed Boon, aki Twitteren osztotta meg azt a felvételt, melyen a komplett játéksorozat legemlékezetesebb mozdulatának születését láthatjuk.

×