Úgy tűnik, hogy a Google is visszaperelte az Epic Games-t, miután szerintük sem járt el korrekt módon a Fortnite fizetési rendszerével.

Való igaz, hogy a Fortnite battle royale elég nagy siker lett a megjelenéskor, így elég jó lépés volt az Epic Games részéről, hogy a játékot mobilra is portolta. A Fortnite Mobile is elég szép karriert tudhatott be, egészen addig, míg az Epic nem hibázott. A dolog hátterében a pénz állt, ugyanis mind az Apple, mind a Google némi pénzt kért azért, ha a játékosok a Fortnite-ban költenek. Az Epic azonban ezzel nem értett egyet, így úgy döntött: önálló fizetési rendszert vezet be. Így indult a pereskedés, hiszen mind a Google, mind az Apple levette a játékot az online áruházakból. Persze a per nem sült el jól, ugyanis az Apple visszaperelte az Epicet szerződésszegésre hivatkozva. Most a Google tette ezt – derül ki egy hivatalos dokumentumból.

A Google szándékos szerződésszegésre hivatkozva indított pert az Epic ellen.

A Google azt állítja, hogy az Epic tudatosan megszegte a szerződési feltételeket. Az Fortnite frissítésekor az Epic hozzáadott egy új fizetési módot, amely nem a Google Play fizetési rendszere volt. Ezzel megszegte a szerződést. A Google most kártérítést követel, és kijelenti, hogy „az Epic igazságtalanul szerzett bevételt a Google kárára”.

A Google egyébként most valószínűleg azért is lépett, mert nemrég a bíróság az Apple vs Epic perben kimondta, hogy az Apple meg kell engedje az fejlesztőknek, hogy külső linkeket, más fizetési módokat helyezhessenek el az applikációkban. A különbség viszont itt annyi lehet, hogy a Google alapból megengedi azt, amit az Apple nem.

Szerinted kap valamilyen kártérítést a Google, vagy győzni fog az Epic?

https://leet.hu/?s=far+cry+6&post_type=product

×