Egy tehetséges rajongó teljesen a nulláról alkotta meg a Squid Game első részében látott „Green light, Red light” brutális játékadaptációját.

A Netflix dél-koreai gyártású Squid Game sorozata egészen elképesztő sikereknek örvend világszerte, sőt, jelenleg a streaming szolgáltató legnézettebb szériájává lépett elő. Nem csoda hát, hogy megannyi fiatal kreatívot ihletett meg az alapfelütése, amely egyébként sem áll olyan nagyon távol a videojátékok világától (kacsint – Fall Guys).

Így – szinte kötelező jelleggel – egyre több játék kapja meg a maga Squid Game tartalmát, legyen szó akár egyszerű skinekről vagy játékmódokról. A Warzone-ban is rendkívül sikeres lett a kollaboráció, de Robloxban és a GTA Online-ban is elsöprő sikernek örvend a „Green light, Red light” rész alapján készült játékmódok.

Aki esetleg nem tudja, ez a „Green light, Red light” játék a sorozat legelső részében volt látható, ami nagyjából az „amikor hátranézek te lefagysz” mókázáson alapszik. A sorozatban egy óriás robotbaba a hunyó, vagyis amikor ő hátranéz, akkor mindenkinek mozdulatlanul kell maradnia, akinek pedig ez nem sikerül, az meghal. Mármint szó szerint. Aki a baba mögötti vonalon átér, az túléli.

Ezt a játékot veszik a legtöbben át, amit most egy rajongó teljesen a nulláról alkotott meg, méghozzá az Unreal engine segítségével.

 

Ugyan a látott demó kevésnek hathat, érdemes megjegyezni, hogy még így is sokkal jobban néz ki, mint a más meglévő játékokban újraalkotott variánsa. A Redditen is megosztott prezentációhoz sajnos nem csatoltak elérhetőséget, vagyis nem fogjuk tudni egyelőre letölteni és kipróbálni, de ez remélhetőleg hamarosan megváltozik.

Ezt viszont érdemes lehet még megjegyezni, ugyanis az a szóbeszéd járja, hogy már a Netflix is tervezi a hivatalos játékadaptációt, ami akár azt is jelentheti, hogy az ilyen és ehhez hasonló projektekből meríthetnek ihletet. Láttunk már rá példát, és nem mellesleg igazán kedves volna a platform részéről is. Elvégre pont az ilyen rajongók miatt lehet ennyire sikeres a sorozat is.

×