Újabb geek élménypark nyílik Európában, méghozzá az egyik legsötétebb, legborzongtatóbb tematikával.

A Star Wars Galactic Starcruiser és a The Witcher kalandpark után a DC-Warner – a Department Studios és a Myriad Entertainment párossal közösen – is betársul az új, egyébként kifejezetten kiváló valódi élményt nyújtó geek IRL történetek készítésébe.

Ha valaki esetlen nem tudná, mi a fenéről hablatyoltam, akkor azt érdemes tudni, hogy mostanság egyre-másra készülnek a geek tematikára épülő élmény- és kalandparkok. A The Witcher-esben például egy valódi lengyel kastélyban szállhatunk meg az erdő közepén, ahol menő ruhákban és fejleszerelésekben válhatunk vajákká és vadászhatunk szörnyekre.

Valami nagyon hasonló van készülőben Londonban, ahol hamarosan megnyílik a világ első és egyetlen Arkham Elmegyógyintézete.

Tudniillik az Arkham Asylum a Batman történetek egyik fontos helyszíne, legalábbis ide zárják be azokat a bűnözőket, akiket a mindig mogorva hős elpáhol. Több emlékezetes sztori is játszódik az intézetben, csak hogy a legnagyobbat említsem az Arkham Asylum című képregény, amely alapján készült a Rocksteady Batman-trilógiája, az Arkham-széria.

 

A londoni Arkham-élménypark, már ha lehet annak nevezni, 2022-ben nyitja meg a kapuit, és ha hihetünk az ígéreteknek, akkor egészen különleges és egyedi élményben lehet részünk. A jegyet váltók gothami polgárokat alakítanak majd, akiket Batman eltűnése után pszichológiai vizsgálatra hívnak Arkhambe.

Hogy, hogy nem, végül a kezeltek között kötünk ki, a feladat pedig természetesen az, hogy kijussunk az őrültekházából. A történet során számos ismert karakterrel fogunk találkozni, többek között például Macskanővel, Madárijesztővel, vagy Poison Ivy-val.

A felépítést, a körítést és magát a sztorit egyáltalán nem aprózzák el, sőt, kifejezetten felnőtt közönségnek szánják. Ezért kizárólag erős idegzetű 18 éven felüliek válthatnak jegyet Arkham nyomasztó falai közé.

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

×