A Far Cry 6 helyszíne, Yara, és annak minden részlete már nyilvánvalóan első pillantásra gyönyörű, és szépen kidolgozott, de valami mintha mégis hiányozna…

A Ubisoft tavaly két nagy sorozatát is folytatta, de a Watch Dogs és az Assassin’s Creed mellett a Far Cry hatodik eresztése idénre maradt. Ezúttal a sorozat visszatér az első és harmadik rész dzsungelharcos gyökereihez, és egy fiktív karibi szigeten, Yarán kell megbuktatnunk egy vasmarkú diktátort.

Ha a Far Cry 6 történelmi kontextusát nézzük, akkor amúgy egy nagyon érdekes körüljárása a forradalom és lázadás témakörének. Például hogy hogyan lehet forradalmat csinálni a 21. században? Hogyan tudnak küzdeni wannabe ellenállók egy, a teljes médiát irányító diktátorral szemben? Hogyan tudnak az új forradalmárok szembenézni a múlt gerilláival, és fordítva, hogyan viszonyulnak az „öreg tigrisek” a fiatal harcosokhoz? Ezek mind olyan kérdések, amik a történelem szempontjából igenis fontosak, és a sztori sok érdekes kérdést feszeget ezzel kapcsolatban.

A teljes kritikánkat megnézheted itt:

 

Ha tetszett a videó, jelezd ezt felénk egy lájkkal, és ne felejts el feliratkozni a csatornánkra, hogy ne maradj le a sorozat következő részeiről sem!

Összefoglalás

Videó: Már csak a forradalom hiányzik… | Far Cry 6 Kritika

Már csak a forradalom hiányzik... | Far Cry 6 Kritika


Szerzői értékelés

7

Összességében nem azért nem kap magasabb pontszámot, mert ne lenne jó játék, sőt, kifejezetten ajánlom azoknak, akik a Ubisoft játékait szeretik. Viszont nem lehet nem észrevenni a burkolt üzenetet a reklámokban, mely szerint ez a sorozat fiatalos, kockáztat, és új dolgokat próbál ki – ez pedig nem igaz. Ez egy biztonsági játék, azt viszont szépen megcsinálták.

Gyönyörű grafika

Kidolgozott nyílt világ

Érdekes és vicces karakterek, történet

Egysíkú játékmenet

Repetitív feladatok

Nem annyira sok az újdonság, mint ahogy azt az előzetesek akarták súlykolni

Olvasói értékelés

0

×