Most akkor mi a fontosabb: a pénz, vagy a felhasználók?

Az Intel gyártási és mérnöki részlegei mindent bevetnek, mivel a vállalat arra készül, hogy novemberben piacra dobja az Alder Lake gaming CPU-kat, amelyeket az Arc grafikus kártyák valamikor 2022-ben követnek. A Videocardz által kiemelt Gadgets 360-nak adott friss interjúban az Intel alelnöke és vezérigazgatója, Roger Chandler közvetve megerősítette, hogy

a kék csapat kártyái nem fognak rendelkezni semmilyen bányászati korlátozóval.

„Ami a szoftveres zárolást és hasonló dolgokat illeti, jelenleg nem tervezzük ezt a terméket vagy építünk olyan funkciókat, amelyek kifejezetten a bányászokat célozzák” – mondta Chandler arra a kérdésre, hogy az Alchemist GPU-k tartalmaznak-e majd bányászati korlátozásokat. „Ami a bányászok elkerülésére vagy kizárására irányuló intézkedéseket illeti, ez egy olyan termék, amely a piacon lesz, és az emberek meg tudják majd vásárolni. Ez nem prioritás számunkra.”

Mint tudjátok a folyamatos chiphiány és a magas mértékű kereslet, különösen a kriptobányászok részéről, magas árakat és alacsony elérhetőséget eredményezett a fogyasztói GPU-k esetében, és egyes gyártók bányászati korlátozókat vezettek be, hogy megpróbálják visszatartani a bányászokat a vásárlástól. Nos úgy tűnik, az Intel most csak profitot akar termelni és nem érdekli, hogy a „GAMER” videokártyájuk hol tölti az elkövetkezendő éveket.

Még egy apróság, hogy az Arc GPU-k egyedi tervei elérhetőek lesznek olyan partnereknél, mint az Asus, a Gigabyte és az MSI. Még nem tudni, hogy az egyedi hűtési megoldások milyen mértékben javítják majd az Alchemist grafikus kártyák bejelentett teljesítményét, mivel a legutóbbi jelentések az Nvidia mobil RTX 3060 chipjeivel egy kategóriába sorolják.

Mit gondoltok az Intel döntéséről?

forrás: PCGamesN

×