Ha jól sikerül belőni az árát, garantált a siker.

Az Intel már többször elismerte, hogy novemberben érkeznek a 12. generációs processzorai. Ám első körben, a sokaknak megfizethetetlen 12900K, 12700K modellekkel és Z690-es alaplapokkal találkozhatunk majd. A felhasználók nagy részét azonban a középkategória érdekli majd, melynek jeles képviselője lesz az i5-12400 névre hallgató modell.

Napvilágra kerültek az első tesztek!

A népszerű leaker, Bilibili osztotta meg az első CPU-Z, AIDA64 és Cinebench R20 képeket. A processzor jelesre vizsgázott a méréseken. A CPU-Z programban 681-es egymagos és 4938-as többmagos pontszámot ért el, a 6 magos, 12 szálas egység simán utolérte az AMD Ryzen 2700X 16 szálas processzorát. Ez mondhatni kötelező volt, a Cinebench tesztek egy fokkal izgalmasabbak.

Cinebench

Itt a processzor 659 pontot hozott egymagos teljesítményben, mely több, mint a Ryzen 5000 szériás processzorainak értéke. Többmagos teljesítményben pedig a Ryzen 5 5600X méréseinek megfelelő számokat dobált. Ez azért lehet érdekes, mert ha a jelenlegi hazai árakat is figyelembe vesszük, akkor körülbelül 30-25 ezer forinttal olcsóbb is lehet az AMD megoldásánál. A később érkező B/H chipsetes alaplapokkal megtámogatva tökéletes népprocesszor válhat belőle, az AMD megoldásánál jóval alacsonyabb áron, melyet más komponenseik fejlesztésébe ölhetünk bele. A hivatalos bejelentésig természetesen érdemes pletykaszinten kezelni a dolgokat.

×