Nem sok gyártó versenyezhet vele az okoskarkötők piacán.

A Xiaomi 2014 júliusában leplezte le a Xiaomi Mi Band széria első tagját. Az árával már ekkoriban is hódított, ám ekkor a mai modellekhez képest még jóval szerényebb tudással rendelkezett. Az alvásunkat és aktivitásokat már akkor is kiválóan lekövette, kellemes üzemidővel rendelkezett, illetve az (Androidos) telefonunk feloldásához is használhattuk. Aztán az évek múlásával egyre több funkcióval vértezte fel a szériát a gyártó, bekerült a pulzusmérés, az egyre nagyobb és szebb kijelzők. Jelenleg a Mi Band 6 névre hallgató modell a legújabb, nézzük is, hogy mire képes a 15 ezres árkategóriába pozícionált okoskarkötő.

Doboz / csomagolás

A gyártó nem gondolta túl a dolgot. Egy egyszerű, de kellemes designelemekkel diszített dobozban érkezik a karkötő és a hozzá passzoló tartozékok. Az egység mellé kapunk egy gyári szíjat, egy töltőegységet és némi papírt.

Specifikációk

  • Kijelző: 1.56 inch AMOLED, 152 x 486 pixel, 326 ppi, 450 nites fényerővel
  • Kapcsolódási lehetőségek: Bluetooth 5.0 BLE & NFC néhány modellben
  • Akkumulátor: 125 mAh
  • Méretek: 47.4 x 18.6 x 12.7mm
  • Súly: 12.8 g

Mi Band 6

Kijelző

Másról nincs értelme beszélgetnünk az egységnél, hiszen a megjelenítőn kívül nincs egyéb beviteli eszköz rajta, inkább szoftveres oldalon lesznek majd az okosságok. A hatodik szériára a Mi Band az egység formájához tökéletesen illeszkedő kijelzőt kapott, így több információ fér a kijelzőre, illetve kinézeti szempontból sem utolsó. Az egység karunkhoz közeli oldalán pedig a pulzus és véroxigénszint-mérő szenzorokat találhatjuk, melyek akár 0/24 is tudnak működni, ha a felhasználó azt szeretné.

Az alap számlap

Az alvás, edzés, pulzus és véroxigénszint mellett az alábbi lehetőségekre is lehetőségünk van a készüléken:

  • Időjárás megtekintése
  • Zenevezérlés
  • Ébresztés leállítása
  • Légzésgyakorlatok indítása
  • Stressz-szint ellenőrzése
  • Stopper, időzítő
  • Elemlámpa mód, ekkor maximális fényerőn, fehéren világít a karkötő
  • Értesítések megtekintése

Rengeteg funckió áll a rendelkezésünkre

Szoftver

Számlapokban nem lesz hiány

A gyártó a Mi Fit névre hallgató szoftvert ajánlja a karkötő mellé, bár kétségtelen, hogy külsős alkalmazásokkal is működhet a dolog. A szoftverben mindent megtalálhatunk ami szem-szájnak ingere. Állíthatjuk az óra számlapját, rengeteg lehetőség közül választhatunk, illetve  egyes számlapoknál még a háttérhez vagy épp a megjelenített információk pozíciójához is hozzányúlhatunk.

Nem jön ki a matek – Nem véletlenül, manuálisan is állíthatjuk az alvási időt, ha épp azt szeretnénk, ám ekkor az algoritmus nem lesz olyan pontos.

Az applikációban láthatjuk majd később az alvásunk részletes kiértékelését is, nem csak az időtartamot, hanem az egyes alvási ciklusok eloszlását is megtekinthetjük. Természetesen nem orvosilag hitelesített eszközről beszélünk, ám meglepően pontosan dolgozik az algoritmus.

Fent láthatjuk az akkumulátorra gyakorolt hatást

A Mi Fit nem is olyan rég bővült azzal a funkcióval, hogy a beállítások akkumulátorra tett hatását is kijelzi már a szoftverben. Így tökéletesen látható, hogy mennyi készenléti időre számíthatunk az egyes funkciók be vagy épp kikapcsolása után. A tapasztalatok alapján ezt tűpontosan hozza is.

Testreszabható értesítések

Itt állíthatjuk még be, hogy milyen értesítéseket szeretnénk megkapni, illetve bizonyos applikációkat külön is vezérelhetünk. A kevésbé populáris alkalmazások értesítéseit is megjeleníti az eszköz, ám azokat már nem tudjuk appra lebontva ki/bekapcsolni.

Az edzés nézet is kiváló. Egyszerű, de szépen kinéző grafikonon nézhetjük végig az edzés alatti pulzusszámunkat, az időtartamát és az összes lényegi információt.

Hosszútávú tapasztalatok

A karkötőt már lassan harmadik hónapja használom, iOS operációs rendszerű telefonnal (iPhone 11 majd 13). Szerencsére semmilyen problémát nem tapasztaltam a használatában. Szépen jönnek az értesítések, azonnal látom, ha hív valaki, illetve a karkötő beépített zenekezelő része is tökéletesen működik akár még Spotify alkalmazást futtatva is. Az akkumulátoridő megfelel a Mi Fit appban, a program által kidobott időtartammal, nálam néhány extra funkciót bekapcsolva 6-8 napig húzza, de ha ezeket kikapcsolom, akkor a két hét sem álom.

Szépen jelzi a töltést is

A töltés is tökéletes módon került megvalósításra, szerencsére ezúttal is a Band 5-ben megérkezett mágneses technológiát alkalmazza a cég. Ennek köszönhetően nem kell kivennünk a gumis, karkötős részből az egységet, hanem elég csak lecsatolnunk a karunkról. Ezért az árért néhány extra szolgáltatásról le kell mondanunk, mint például közvetlenül a karkötőbe épített GPS-ről vagy a beépített memóriáról, de azok igazából egy másik árkategóriában válnak csak „kötelező” elemekké.

A Xiaomi Mi Band 6 már elérhető a Leet.hu webshopjában! 

Összefoglalás

Xiaomi Mi Band 6 okoskarkötő teszt – Az árkategória legjobb választása?


Szerzői értékelés

10

A Xiaomi Band 6 tökéletesen belőtte az alacsony ár és a felszereltség közötti arany középutat. Árkategóriájában az egyik, ha nem a legjobb választás.

326 ppi-s, AMOLED kijelző

Megfelelő beállításokkal akár 2 hétig is bírja az akkumulátor

IP68 védelem, 50m vízállóság

Tökéletesen együttműködik iOS és Android készülékekkel is

Rengeteg extra funkció és edzéstípus

Ötletes töltő

Rengeteg módon testreszabható

Pillanatok alatt cserélhetünk szíjat

Nincs beépített GPS

Olvasói értékelés

0

×