A múlt héten lett ingyenes az Epic Games Store-ben a PC Building Simulator, amit azóta már milliók töltöttek le, nem is véletlenül.

Ahogy a múlt héten arról mi is beszámoltunk, az Epic Games áruházban ingyenes lett egy játék, melyben PC-ket tudunk építeni, nagyjából úgy, ahogy a valóságban is. Már akkor tudtam, hogy ezt a játékot tényleg érdemes behúzni, amit mi sem bizonyít jobban, hogy friss hírek szerint

a PC Building Simulatort már több mint 4 millió ember igényelte ingyen az Epic Store-ban.

Ezt a számot ráadásul alig több mint 24 óra alatt sikerült elérni. A PC Building Simulator, amely általában kb. 6 ezer forintba kerül, október 7-án lett ingyenes az Epic-nél. Másnap, któber 8-án az Epic tette közzé a fent említett 4 milliós számot. Ennek megünneplése alkalmából az esport és a workshop kiegészítőket pedig leakciózták.

 

 

A PC Building Simulatort egyébként egy román indie-fejlesztő alkotta, lényege pedig, hogy saját számítógép szervizünk lehet. Megtanulunk diagnosztizálni, javítani és PC-ket építeni. A játék több mint 1000 valós komponenst tartalmaz olyan gyártóktól, mint az AMD, az NVIDIA és az ASUS.

Az Epic és az Apple közötti pernek köszönhetően ma már tudjuk, hogy az Epic számára sokba kerül a harc a Steammel. A heti ingyenes játékok bizony sokba kerülnek a cégnek, ráadásul nemrég a GameDiscoverCo alapítója, Simon Carless is megosztotta, hogy 2019 szeptemberéig mennyit fizetett egy-egy címért a cég.

 

A lista szerint például az Epic 1.4 millió dollárt fizetett azért, hogy ingyenes legyen Subnautica. A Team Meat csodálatos Super Meat Boy címe viszont mindössze 50.000 dollárba került. Az Epic számára azonban ilyenkor az a fontos, hogy hány felhasználót hoz be a befektetett pénz. Tehát az ingyenes játékok árát elosztják az Epic regisztrációk számával, amit az ingyenes játékok hoznak be.

A Subnautica esetében, amelyet 4,4 millióan töltöttek le, 1.74 dollárba került egy új felhasználó. Vagyis az Epic úgy számol, hogy 1.74 dollárt költött minden olyan új felhasználó megszerzéséért, aki behúzta a Subnauticát. Valószínűleg nagyon jó befektetés volt ez az ingyenes GTA V idejében, és talán most, a PC Building Simulator esetében is. Te már behúztad a játékot?

https://leet.hu/?s=far+cry+6&post_type=product

×