Hogy a kétségbeesett gamer hozzá jusson a hőn áhított videokártyához, végül kivette azt az előre összeállított PC-ből, amit a bolt polcain talált.

Annak ellenére, hogy az Nvidia új videokártyáit már tavaly bemutatták, az RTX 3080, 3070 és 3090 olyan ritka, mint a fehér holló. Még ha egyébként lehet is találni a boltok polcain a kártyákból, sajnos csak olyan áron, amennyiért akár korábban egy új gépet is vehettünk volt. Mindez köszönhető a koronavírus okozta chiphiánynak és a kriptobányászat fellendülésének. Így sajnos a kétségbeesett gamerek mindent megtesznek, hogy hozzájussanak a kártyákhoz, és sajnos arra vetemednek, hogy lopjanak.

Egy gamer egyszerűen kivette a kész gépből a videokártyát.

 

A Reddit IsaiahH146 osztotta meg nemrég, hogy a helyzet annyira súlyos lett, hogy egyesek úgy döntöttek, hogy kiveszik a kártyát a boltban az előre összeállított PC-kből.

When the chip shortage gets so bad people start stealing GPU’s from prebuilts
byu/IsaiahH146 inpcmasterrace

 

 

A legdurvább, hogy úgy tűnik, nem egyedi esetről van szó. Egy másik bejegyzésben egy szerencsétlenül járt gamer azt írta, hogy megrendelt egy PC-t egy RTX 3090-es kártyával, ám amikor megkapta, kiderült, hogy a kártyát már kilopták belőle. A szállítmány súlyát is rögzítették, amikor el lett küldve, ám közben valahogy veszített a súlyából. Úgy tűnik, hogy valaki a szállítás során tudta, hogy mi rejlik a dobozban és inkább elvette. Korábban futárok így tulajdonítottak el PS5 konzolokat.

Mivel úgy tűnik, hogy a chiphiány még jó darabig nem enyhül, nem ez lesz az utolsó ilyen eset.

https://leet.hu/?s=far+cry+6&post_type=product

×