A Battlefield 2042 fejlesztőcsapatának egyik tagja ujjal mutogat a toxikus játékosokra, akik miatt a stúdió nem szívesen beszélget nyíltan a játékosokkal.

Sokszor halljuk azt a panaszt a játékosoktól, hogy a fejlesztők nem kommunikálnak elég nyíltan és közvetlenül a rajongókkal. Ennek természetesen oka van, amit most egy Battlefield 2042 játékos közzé is tett. Ben Walke, a DICE egyik producere nemrégiben a Redditen beszélt a játékosokkal a Battlefield 2042 béta időszak kapcsán, és arról is szó esett, hogy a fejlesztők hogyan kezeli a rajongók visszajelzéseit.

A toxikus játékosok veszik el a fejlesztők kedvét a rajongói kommunikációtól.

Természetesen a téma kapcsolódik a Battlefield 2042 bétájához, aminek célja most az, hogy a játékosok kipróbálják a játékot és a játékosok visszajelzéseivel kijavítsák a legfontosabb hibákat. Mint kiderült, a visszajelzések viszont nem mindig korrekt módon jutnak el a fejlesztőkhöz. Azok ugyanis, akik csalódottak a béta kapcsán, sok esetben toxikus, mérgező, nyomdafestéket nem tűrő módon fejezik ki a véleményüket. Így Walke a Redditen arról is írt, hogy mi az elfogadható módja annak, hogy valaki elmondja a véleményét.

„A béta első napja és máris ott tartunk, hogy megy a toxikuskodás. Megkérdeztétek már magatoktól, hogy miért nincsenek fejlesztők az iparágban, akik kommunikálnak a játékosokkal?” – tette fel a kérdést. „Van egy normális módja a visszajelzésnek, nem hiszem, hogy a csapatban bárki ellene lenne, ha konstruktív módon történik” – tette hozzá.

„Csalódást okoz az a számtalan személyes támadás, amelyet néhány óra után láttam” – mondta.

Sajnos sok esetben látjuk azt, hogy ha egy játékos elégedetlen a játékkal, máris tisztességtelen és személyeskedő módon fikázza a fejlesztőket. Emlékezzünk vissza arra, amikor a The Last of Us 2 vagy a Cyberpunk 2077 miatt a játékosok megfenyegették a fejlesztőket. Minden ilyen eset arra készteti a fejlesztőket, hogy ne szívesen kommunikáljanak velünk, ami miatt aztán nem feltétlen olyan játékot kapunk, amilyen szeretnénk.

Szerinted is le kéne állni a toxikus visszajelzésekkel?

https://leet.hu/?s=shinobi&post_type=product

×