Az Epic Games egy új belsős produkciós részleg kialakításán dolgozik, ami többek között egy Fortnite mozit is készíteni fog.

a Fortnite az elmúlt éves alatt az egyik legnagyobb kulturális jelenségévé nőtte ki magát, mellyel a mögötte álló Epic Games-t a videojáték-ipar csúcsára ültette. A játékot lehet utálni és szeretni, sikerét viszont senki nem vitathatja el, mellyel kvázi bebetonozta magát a popkultúrába.

Zenészek tartanak benne koncertet, a Star Wars mozi előzetesét is itt mutatták be, de lassan már alig található olyan népszerű tartalom, karakter vagy kollaborációs esemény (átfogó néven: tartalom/brand), amely ne kapott volna benne helyet, vagy ne kapna majd a jövőben.

Ez pedig alaposan beárazza a Fortnite-ot és az Epicet, olyannyira méghozzá, hogy a The Information nevű portál értesülései szerint a vállalat már az újabb szintlépésen ügyködik.

Egészen konkrétan egy szórakoztatóipari részleg létrehozásán dolgoznak, amely a forgatókönyvek és különböző audiovizuális anyagok készítésével foglalatoskodna.

Az Epic Games fejese, Tim Sweeney az Apple és a Google ellen folytatott jogi csatározásai során jutott erre a döntésre, ezzel szeretnék jobban diverzifikálnák a cég tartalmait. Az új videós-filmes részleg kialakítása elméletileg igen jól halad, 2021 első felében például elcsábították a Lucasfilm gyártásért felelős alelnökét, Jason McGatlint, aki olyan filmeken dolgozott, mint a Solo, a Rogue One, illetve az újabb trilógia. Most az Epic speciális projektekért felelős elnökeként tevékenykedik.

De nem ő az egyetlen, akit a sikerült áthozniuk a Disney-től, ugyanis szintén a Lucasfilm fedélzetéről érkezett az Epic produkciós csapatába Lynn Bartsch is, illetve Chris Furia, aki a játékgyáros vállalat produkciós részlegének pénzügyi alelnöke lett.

Belsős információk szerint a folyamatosan bővülő csapat többek között egy Fortnite-on alapuló játékfilmet is készíthet majd.

Mivel a részleg még csak alakulóban van fontos megjegyezni, hogy nem érdemes mostanában számítani egy Fortnite mozi előzetesre, de a fentinél konkrétabb információkig is sokat kell még várni. Mindenesetre elég nagy a valószínűsége annak, hogy a következő 1-2 évben a konzolokon és a PC-n túl a moziban is találkozhatunk a népszerű battle royale címmel. Sőt, még egy animációs sorozat sem lenne elképzelhetetlen.

Ezeket pedig – ha nagyon ügyesen csinálják, és már miért is ne csinálnák okosan -, akkor könnyen összeköthetik a játékkal is, pont úgy, ahogyan sok mással is láthattuk már.

×