A dél-koreai Battle Royale és Az éhezők viadala ihletésű sorozata annyira sikeres lett, hogy úgy hírlik a Netflixnél már kalapálhatják a játékot is.

A Squid Game jelenleg a Netflix legnépszerűbb sorozata és nem csak Magyarországon, hanem szerte a világon mindenhol. A dél-koreai sorozat akkora siker lett, ami még a Netflix tartalmi igazgatóját, Ted Sarandost is különösen meglepte, aki egy Vox Media konferencián árulta el, hogy ha ilyen ütemben erősödik, akkor a Squid Game lehet a streaming platform legnézettebb szériája.

Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy a Netflix a hirtelen jött sikert látván könnyen videojátékba konvertálhatja mindezt. Legalábbis az egyik legnevesebb és legtevékenyebb játékipari szivárogtató, Tom Henderson szerint, aki elárulta, hogy már javában dolgozhatnak a Squid Game játékadaptációján.

Ez több tényező miatt sem lehet meglepő. Az egyik, hogy a sorozat meteoritként való becsapódása többeket megihletett, így több más játék kapott Squid Game tartalmakat, csak hogy a legnagyobbakat említsem: mint például a Roblox, vagy a Warzone.

A másik fontos tényező, amely a játék készültét támasztja alá az maga a Netflix, ami pont a közelmúltban indította hivatalosan is útjára a videojátékos divízióját. Bárki bárhogyan és bármennyire temeti a battle royale műfaját, a valóságban a mai napig a legnépszerűbb zsáner a világon, ami a Netflix Gaming számára még pont kapóra is jöhet. Egy Squid Game ihletésű BR úgy, hogy az alapot adó sorozat jelenleg a világ legnépszerűbbike különösen nagy felhajtóerő lehet, amivel nem csak legitimizálják a játékos részleget, de újabb felhasználókat lehetnek felé terelni.

Szóval nagyon is valós lehet a Squid Game: The Video Game készülte, a kérdés csak az, hogy milyen platformokra és mikor érkezik. Jelenleg ugyanis a Netflix Gaming leginkább a mobil platformokra fókuszál.

×