Hivatalos kerülőutat biztosítottak a felhasználóknak.

Múlt héten, a Windows 11 megjelenésének napján már foglalkoztunk azzal, hogy milyen úton-módon lehet a számítógépre varázsolnunk a Microsoft új operációs rendszerét. Természetesen ebben alapnak vettük, hogy olyan PC-re kerül majd a Windows 11, mely tökéletesen megfelel a hardveres követelményeinek. Sajnos tény, hogy a Microsoft ezúttal nem kímélte a régebbi gépek felhasználóit, még az első generációs Ryzen processzorokra sem megy fel. Lehet találni különböző, kétes forrásból származó programokat melyekkel ki tudjuk kerülni a Windows 11 „védelmét”, ám ezeket nem igazán ajánlott használni.

Semmi baj, a Microsoft maga segít nekünk, hogy milyen módon kerülhetjük ki a védelmet!

Igen, jól olvastátok. A Microsoft nem is olyan rég frissítette a Windows 11 telepítésével kapcsolatos Support aloldalt, ahol egy kis segítséget nyújtanak azon felhasználók számára, akik kipróbálnák, ám nem rendelkeznek új(abb) generációs gépekkel. Így kijelenthetjük, hogy hivatalos módszerről beszélhetünk, ám mindenki csak saját felelősségre használja.

  • Nyomjuk le a Windows+R kombinációt, így előhozzuk a „Futtatás” ablakot
  • Ide pötyögjük be a regedit szót, hogy előbukkanjon a magyarul Beállításszerkesztő néven futó Registry Editor program
  • A bal oldalon tulajdonképpen egy mappaszerkezetekhez hasonlító oldalsávot láthatunk. Itt végig kell navigálnunk magunkat egy megadott útvonalon. Az útvonal a következő lesz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup

Valami hasonlót kell látnod majd

  • Ha sikeresen elnavigáltunk ide, akkor a nagy üres fehér felületen nyomjunk egy jobbklikket. Majd a menüből válasszuk ki az „Új” lehetőséget, azon belül is a „Duplaszó 32 bites” opciót. Amennyiben angolul használjuk a rendszerünket, akkor a DWORD (32-bit) lesz majd a barátunk.

  • Ekkor megjelenik egy új REG_DWORD típusú bejegyzés. Két dolgot kell még tennünk a siker elérése érdekében. Egyrészt át kell neveznünk, az új név AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU lesz, az értékét pedig 1-re kell beállítanunk. Ezután már csak a mentés maradt.

Ha mindent jól csináltunk, akkor ezek után a Windows 11 frissítés már nem ellenőrzi le sem a CPU-nk típusát, sem a TPM 2.0 verzió meglétét. Annak ellenére, hogy hivatalos megoldásról beszélünk, megvannak ennek is a maga buktatói, hiszen könnyen előfordulhat, hogy egyes programok megkívánják a TPM 2.0-t vagy a kompatibilis processzor meglétét. Ilyen a Valorant anti-cheatje, mely okozott már kellemetlen perceket a Windows 11 felhasználónak.

Ti kipróbáltad már az újdonságot?

×