Egyre többen jelzik, hogy a frissítés óta sokkal nehezebb lett a játék, sokan arra gyanakodnak, hogy megváltozott a képességalapú matchmaking rendszere.

A Cold War és Warzone 6. szezonja végre megérkezett, de nem hozott magával mindent, amit előzetesen reméltünk. Verdansk nyilván kapott egynéhány változtatást, és Mason is bekerült a csatákba, de a várhatóan utolsó szezon eddig nem túlzottan a játékosok kedvence.

Persze nem érdemes idejekorán leírni a Season 6-ot, elvégre érkeznek még bőven tartalmak, mint például a Ghosts of Verdansk játékmód, ami elvileg már ebben a hónapban befuthat. De nem csak a tartalmi mennyiség miatt fogják a fejüket a Warzone játékosok, úgy tűnik ugyanis, hogy a képességalapú matchmaking (SBMM) is változott – sokak nagy bánatára.

Nagyon úgy tűnik, hogy a hatodik szezonnal szigorúbb, keményebb lett az SBMM, vagyis nehezedtek a lobbik.

Az SBMM felelős ugyebár azért, hogy a játékosok (elviekben) olyan ellenfeleket kapjanak, akikkel képességben felvehetik a harcot. Most azonban egyre többen számolnak meg a közösségi felületeken arról, hogy szemmel láthatóan nehezebbé váltak a meccsek, vagyis keményebb ellenfelekkel hozza össze a játékosokat a matchmaking.

Mindez persze nézőpont kérdése, hiszen a skillesebb játékosok azt mondhatják, hogy könnyebb ellenfeleket kapnak, viszont gyanús, hogy tényleg sokat – és egyre többen – jelzik a problémát.

„Észrevette valaki, hogy a játék megbocsáthatatlanul nehéz lett az elmúlt két napban, közvetlenül a frissítés után?” – írja _iOS felhasználó. „Minden meccsen 9-10 killt dobtam a resurgence-ben, és a frissítés után a lobbik annyira nehezek, hogy alig tudok 1 killt szerezni”

Have your lobbies become more difficult after the recent update?
byu/_iOS inCODWarzone

Nem vagyok egy nagy játékos, közepesnek tartom magam, néhányszor voltam #1, de mostanában minden egyes játékban egyenesen béna vagyok. Soha nem jutottam a 40. helynél tovább. Általában azonnal meghalok, vagy mesterlövésszel szednek le, még soha nem voltam ennyire rossz minden körben. Ez a 6. évad, vagy én vagyok hülye?

is anyone else just doing absolutely their worst since season 6??
byu/Litandsexysidious inCODWarzone

Természetesen nem ők az egyetlenek, akik kiszúrtak, hogy valami nem stimmel a matchmakinggel, több százan írnak hasonló tapasztalatokról, egyelőre viszont nem tudni pontosan, hogy mi lehet a dolog hátterében. Lehet, hogy valóban keményebbé tették a rendszert – ebben az esetben érdemes lehet a fejlesztőknek is jelezni a dolgot.

Emellett viszont az is előfordulhat, hogy a jelenleg pörgő Battlefield 2042 bétája szívja el az átlagos és/vagy alkalmi játékosokat, így csak a játékot alaposan ismerő kemény mag maradt. Ebben az esetben viszont kénytelen mindenki türelemmel lenni.

Te tapasztaltál hasonlót a Season 6 frissítés érkezte óta?

https://leet.hu/?s=far+cry+6&post_type=product

×