Érdemes nagyon sietni, ha szeretnéd, hogy meglegyenek a kult-klasszikus GTA kiadások is, ugyanis egy-két nap, és végleg lekerülnek a boltokból.

A már hónapok óta terjengő pletykákat leszámítva a Rockstar tulajdonképpen a legnagyobb semmiből jelentette be a felújított klasszikus Grand Theft Auto gyűjteményt, melybe a sorozat legmeghatározóbb részei, a harmadik etap, a Vice City és a San Andreas kerültek.

A fejlesztők a hivatalos bejelentéskor leszögezték, hogy az eredeti verziók hamarosan le fognak kerülni a platformok digitális boltjaiból. Ez azt jelenti, hogy azok, akiknek még nincsenek meg, de pótolnák, azok a továbbiakban már csak a The Definitive Edition-re fizethetnek be.

Valljuk be, ez nem túl játékosbarát döntés, tekintve, hogy az újrakiadások szinte garantáltan drágábbak lesznek, illetve így az eredeti, 2000-es évekbeli megjelenéskori verziók az idő múlásával teljesen el fognak veszni. Most viszont már azt is tudjuk, hogy pontosan mikor kerülnek törlésre a digitális boltokból, és van egy nagyon-nagyon rossz hírünk. A Rockstar ugyanis elárulta,

hogy a Vice City, a San Andreas és a GTAIII eredeti kiadásai az október 11-el kezdődő héttel elérhetetlenek lesznek a konzolos és PC-s (Steam) áruházakból.

Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy minden mod, melyek a fenti klasszikusokhoz készültek megszűnnek, legalábbis újabb játékosok már nem fogják tudni telepíteni őket. Azok, akiknek megvannak a játékok, továbbra is le fogják tudni tölteni őket, amikor csak akarják, az újak viszont kizárólag a felújított kiadásokat találják meg.

Vagyis, ha szeretnél még nosztalgiázni, vagy csak szeretnéd, ha a kult-klasszikus GTA-k eredeti verziói meglegyenek, akkor még egy-két napod van rá, hogy beszerezd őket. Utána kizárólag régi konzol és eredeti lemezes kiadás birtokában teheted ezt meg.

×