A siker belülről fakad.

A Razer nemrégiben elindította a “Champions Start from Within” („A Győzelem Belülről Fakad”) esport-wellnessprogramját, amelynek célja az egészséges és fenntartható játékszokások népszerűsítése a kompetitív gaming rendkívül megterhelő és intenzív világában.

A Razer ehhez pszichológusokkal, fizioterapeutákkal, táplálkozási szakemberekkel és más szakértőkkel együttműködve, videók, cikkek, elérhetőségek, valamint események formájában fog eszközöket biztosítani. Az esport versenyzők – legyenek akár hivatásos profik, akár amatőrök – bármikor elérhetik ezeket a könnyen hozzáférhető anyagokat, hogy a testi és lelki wellness eszközeivel emeljék magasabb szintre játékukat.

A Newzoo adatai szerint, a globális esport-bevételek jelentősen megemelkedtek, az előrejelzések alapján pedig éves szinten +14,5%-os növekedés várható, így 2021-ben elérik az 1,084 milliárd dollárt. A hírnév jelentette dicsőséggel, elismeréssel, valamint az egyre növekvő pénzdíjakkal kecsegtető, kompetitív játékokkal megrendezett bajnokságok során a versenyzők gyakran a végletekig hajszolják magukat, eközben pedig – tudtukon kívül – elhanyagolják mentális és fizikai egészségüket. Ennek eredményeként az esportok versenyzői átlagosan 25 éves korukban vonulnak vissza,  ami alacsonyabb életkor, mint a hagyományos sportolók esetében.

Gyakran a rendszertelen időbeosztás és étrend okozta fizikai sérüléseket és szellemi stresszt nevezik meg a visszavonulás fő okaként.

 

„Az esportok színtere dinamikus és gyors iramú, és éppen ezáltal olyan izgalmas és magával ragadó – azonban az iparág ez idáig nem fektetett kellő hangsúlyt a (versenyzők) fizikai és mentális egészségére, így sok sportoló gyakran nincs is tisztában azzal, hogyan kellene – a hosszabb karrier érdekében – gondoskodnia a testéről és a lelkéről.” – nyilatkozta Flo Gutierrez, a Razer globális esport-igazgatója. „Biztosítani akarjuk, hogy a játékosok és a csapatok – versenyszinttől függetlenül – megfelelő támogatásban részesüljenek, ezért a terület vezető szakértőivel összeülve készítettük el ezt a programot számukra.”

Négy kulcsfontosságú területre – fizikai aktivitás, mentális egészség, alvás és táplálkozás – fókuszálva a Razer összehozta az esport-wellness szakértőit, a hivatásos versenyzőket, a gondolatvezéreket, valamint a legjobb esport-csapatokat, hogy támogassák a programot. A közösséggel együttműködve a Razer több előadást, eseményt és aktivitást is elérhetővé tesz a webes portálon, hogy információkkal lássa el a feltörekvő versenyzőket, valamint megkönnyítse számukra a játékkal járó nehézségek leküzdését.

×