Hamar reagáltak a panaszokra.

A GOG.com oldalát a legtöbb gamer becsukott szemmel ismeri. A Good Old Games oldalán ugyanis az igazi kalsszikusoktól kezdve az újabb játékokig szinte minden megtalálható. A legjobb pedig, hogy mindezt másolásvédelem nélkül kínálják a platformon. Ez utóbbinek nem tett maradéktalanul eleget a Hitman GOTY kiadása, aminek bizonyos funkciói egyszerűen nem működtek online kapcsolat nélkül.

Amennyiben nem csatlakoztunk az internethez, úgy nem érhettük el a GOTY kiadásban található Elusive Target kihívásokat, illetve a ranglistát sem lehetett elérni, illetve bekerülni. A legfőbb felháborodást az váltotta ki, hogy a GOG az oldalán úgy promótálta a játékot, hogy az „DRM-mentes. Sem aktiváció, sem online kapcsolat nem szükséges a játékhoz”.

A felháborodott reakciókat követően a GOG közösségi menedzsere, Gabriela Siemienkowicz mindenki elnézését kérte. Ideiglenesen el is távolították a kínálatból a játékot, amíg nem tisztázódik a helyzet. Siemienkowicz azt is megemlítette, hogy folynak a tárgyalások a az IO Interactive-val, így remélhetőleg hamar pontot tesznek az ügy végére.

×