Ez az egyetlen dolog ami eldöntheti a létjogosultságát.

Jövő héten leplezheti le teljesen az AMD a legújabb videókártyáját, mely az RX 6600 (XT nélküli) nevet viseli majd magán. Az XT változat sem volt a világ legerősebb egysége, ám a sima modellek egyértelműen az alsó(bb) kategóriát célozhatják majd meg.

Meg is érkeztek az első mérések!

A kártya ezúttal a 3DMark Time Spy benchmarkjának esett áldozatul, pénteken kerültek napvilágra a pontos számok. Az RX 6600 egy Navi 23 GPU-ra épülő dedikált videókártya, mely 1792 Stream processzorral, 32 megabájtnyi Infinity Cache-sel és 8 gigabájtnyi, GDDR6 memóriával van felszerelve. A TDP valahol 132 watt környékén alakulhat majd, nem kér sokat enni a kártya.

A mérést egy Ryzen 9 5950X társaságában hajtották végre, hogy a CPU semmilyen értelemben ne legyen limitáló tényező. A kártya 8155-ös pontszámot hozott, ami nagyjából meg is felelt a vártaknak. Ezzel nem csak az RTX 3060, de még a 2060 Super alá is pozícionálja magát. FullHD gamingre még így sem rossz választás, de kötve hisszük, hogy értelmesen áron hozzájuthatnak az emberek manapság, az RX 6600 XT esetén is hamar elszálltak az árak. Igazából ez az egyetlen dolog ami meghatározhatja a kártya létjogosultságát a piacon.

×