Furcsa számok és betűk jelennek meg azokban a Gmailen keringő emailekben, melyeket semmiképp nem szabad megnyitni, ha jót akarsz magadnak.

Az elmúlt napokban több Gmail felhasználó, köztük egyik kollégánk is arról számolt be, hogy furcsa betűket és számokat tartalmazó emailt kapott a Gmail fiókjában. A e-maileknek van feladója, de a tárgy mező nincs kitöltve. Rögtön látszik, hogy valamilyen dokumentumot is mellékeltek hozzá. Ezek lehetnek tehát az intő jelek arra vonatkozóan, hogy mely levelet nem érdemes megnyitnod.

Kártékony, adathalász vírusról lehet szó.

 

Ráadásul úgy tűnik, hogy az adathalász program terjedése különösen érinti a magyar felhasználókat. A 24.hu szerint érdemes bekapcsolni a kétlépcsős azonosítást, és nem megnyitni a gyanús e-maileket, ha nem szeretnénk csalók áldozatává válni.

Ezzel egyidőben egyébként az Index egyik olvasója is gyanús e-mailekre hívta fel a figyelmet. Ebben az esetben MVM (Magyar Villamos Művek) számlát kapnak e-mailben a felhasználók, ami elsőre teljesen hitelesnek tűnik. Aztán kiderül, hogy a levél nem az MVM-től érkezett, csupán egy hasonló e-mail címről, ráadásul a befizetésre vezető link is furcsa. Nem árt tehát óvatosnak lenni.

Ha ez nem lenne elég, az Index szerint az SMS-ben terjedő csalólinkek is visszatértek, szóval ha furcsa linket kaptok SMS-ben, ne nyissátok meg. Reméljük, még időben szóltunk.

https://leet.hu/?s=far+cry+6&post_type=product

×