Hibákat produkálhatnak a nem megfelelő beállítások.

Október 5-én jelent meg a Microsoft legújabb operációs rendszere, mely a Windows 11 névre hallgat. Az óriáscég váratlanul „erős” követelményeket támasztott a telepítés feltételeként, ám akármennyire is fáj kimondani, szükséges volt már meglépni ezt valakinek. Az új OS több dolgot is megkövetel majd, ilyen a TPM 2.0 vagy épp a Secure Boot megléte. Az sem mindegy, hogy milyen processzor ketyeg a gépünkben, papíron Intel oldalról 8. generáció (1-2 kivétellel) AMD oldalon pedig Zen 2 kell a Windows 11-nek.

A Riot Games mérnökei továbbfejlesztették a Valorant Anti-Cheatjét, a Vanguardot, hogy tökéletesen együttműködjön az újdonságokkal!

Ez azonban több felhasználónál visszafelé sült el. A Windows 11 a telepítésnél nem feltétlenül figyeli, hogy a fenti követelmények teljesülnek-e. Ám amint elindítanánk a Valorantot, különböző hibaüzenetekbe futhatunk bele.

Secure Boot Asus BIOS-nál

Mivel alaplaponként eltérő a beállítás módja, ezért konkrét leírást nem tudunk adni hozzá, de meg kell keresnünk a UEFI BIOS-ban a Secure Boot és TPM beállításokat és engedélyeznünk kell azokat.

Ezt általában a „Security” vagy „Boot” névre hallgató fülön/menüpontban tehetjük meg, de a beállítás előtt érdemes egy keresést futtatnunk az alaplapunk márkáját és a TPM/Secure Boot szavakat beírva vagy egyszerűen fel is lapozhatjuk az alaplaphoz tartozó kézikönyvet. Ha eddig még nem frissítettél az új Windowsra, de kipróbálnád, akkor telepítés előtt érdemes elvégezni a fenti lépéseket a hibák elkerülése végett.

×