A Rockstar hivatalosan is bejelentette, hogy még idén megjelenik a felújított kult-klasszikus GTA-kat tartalmazó Grand Theft Auto: the Trilogy – The Definitive Edition.

A Rockstar szinte a semmiből húzott egy gigászit, és tulajdonképpen minden korábbi szivárogtatást megerősítve bejelentette, hogy még idén érkezik a Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition.

A csomagban három kult-klasszikus GTA-t kapunk természetesen teljesen felújított, modern konzolokhoz igazított köntösben, vagyis tartalmazni fogja a harmadik részt, a Vice City-t és a San Andreas-t. A felújított GTA csomag Nintendo Switchre, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, PC-re, Xbox One-ra és Xbox Series X-re érkezik még ebben az évben, jövőre pedig mobil platformokra is megjelenik majd.

Könnyen meglehet, hogy nem csak hogy idén, de ebben a hónapban megjelenik, ugyanis október 22-én lesz a GTA III 20. évfordulója.

A Rockstar átfogó frissítéseket, feljavított grafikát és játékmenetbeli modernizációt ígér úgy, hogy közben megtartják az eredeti játékok megjelenítési stílusát.

Mindez azt jelentheti, hogy javítanak a felbontáson – valószínűleg 4K-ra lesz felhúzva, újabb textúrákat raknak be, javítanak a karaktermodelleken, és várhatóan néhány új effektre is számíthatunk. A fejlesztők megosztottak egy rövidke teasert is, bővebb információkat viszont a következő hetekben fognak mondani. Az viszont már bizonyos, hogy a jelenleg elérhető digitális (klasszikus) kiadásokat a napokban mindenhonnan el fogják távolítani.

 

×