Ha azt gondoltad, hogy a Ubisoft új battle royale játéka olyan lesz, mint a többi BR cím, akkor tévedsz. Legalábbis erről akar meggyőzni a Ubisoft.

Talán picit mindenkit meglepett, hogy a Ubisoft 2021-ben bejelentette a Ghost Recon Frontline című játékot, melyben egyszerre 102 játékos vehet részt. Talán mondanunk sem kell, hogy nem ez az a játék, amire a Breakpoint megjelenése után számított a közösség. A Ubisoft azonban úgy véli, hogy a free-to-play Frontline „sok tekintetben különbözik” a többi Battle Royale játékról, és továbbra is inkább egy taktikai shooter.

A Frontline-t a Ghost Recon 20 éves évfordulóján mutatták be, de a rajongók reakciója nem az, amit a Ubisoft remélt.

 

Ennek talán az oka az, hogy bár még ma is népszerűek a BR játékok, nagyon sokan próbálkoztak már csodát alkotni a műfajon belül. A Fortnite és a Warzone jelenleg térhódító szerepet töltenek be a piacon, és nagyon nehéz közönséget behúzni egy új címek mellé.

Ugyanakkor a Ubisoft fejlesztői szerint ez a játék más lesz, mint amit megszokhattunk. A Frontline szerintük kiemelkedik a battle royale címek tengeréből.

„Nagyon fontos megérteni, hogy a [Frontline] sok tekintetben más. Az Ghost Recon nem teljes tér el a Battle Royale műfajtól, de rengeteg alapvető változással büszkélkedhet. A játékot taktikai, akció, PvP shooternek nevezzük” – mondta Stefan Marinescu márkafejlesztési igazgató a GamesRadar+-nak.

Nem akartunk ugyanazzal megjelenni a piacon, mint mindenki más. A csapatban mi is gamerek vagyunk és mind játszunk shooterekkel. A Frontline a saját, személyes elképzelésünk a műfajról, és arról, hogy milyen lehet egy masszív, hiteles katonai lövöldözős játék. Ezért nem ugyanazt a receptet választottuk” – tette hozzá.

A cég előtt még hosszú út áll a rajongók meggyőzésében, mivel sokan nem tűnnek elégedettnek a franchise új irányával. Ha a Youtube videót nézzük, jelenleg sokkal több a diskile, mint a like.

A kommentek is mind arról árulkodnak, hogy a rajongók nem hisznek abban, hogy sikeres lehet a franchise a battle royale vonalon. Sokak szerint a Ubisoft csak megpróbál még egyszer felülni a Battle Royale vonatra, a Hyper Scape sikertelensége után.

A Ghost Recon Frontline megjelenése dátumot még nem kapott.

https://leet.hu/?s=shinobi&post_type=product

×