Egy nagyon vicces kedvű valaki „feltörte” az amerikai haditengerészet egyik Facebook-oldalát, majd egy 20 éves játékot kezdett róla játszani.

Október 3-án nagyon meglepődhettek azok, akik bekövették Facebookon az amerikai haditengerészet egyik oldalát, a USS Kidd romboló osztályú hadihajóhoz tartozó fiókot. Valaki ugyanis be tudott lépni a profilba, és több napon keresztül videojátékot streamelt róla.

A Task & Purpose beszámolója szerint az oldal fölött este fél 11-körül veszíthették el a katonák a kontrollt, majd nem sokkal később egy játék, az Age of Empires streamje jelent meg rajta. A 20 éves stratégiát közel négy órán keresztül közvetítették a haditengerészet Facebookján, majd egy kis szünet után többször újra elindult a gameplay.

A haditengerészet szóvivője, Nicole Schwegman parancsnok megerősítette a betörést, aki elmondta, hogy a közösségi portál támogatásával próbálják visszaszerezni az oldal fölötti irányítást – ezidáig még nem sikerült.

Arról ugyan nem szól a fáma, hogy van-e esetleg gyanúsított, mindenesetre valószínűsíthetően egy gyerekről lehet szó, az AoE streamek ugyanis olyan címeken indultak el, mint a „Hahahahaha”, “hi guys,” “play game,” és “fffffffffffff”. De maga a mutatott játék is ezt támasztja alá, ugyanis eddig még a kőkorszakon sem sikerült túljutnia. Viszont ha ez igaz, akkor az egyik tengerész és gyermeke nagy bajban lehet…

Egyébként nem ez az első eset, hogy az amerikai hadsereg elveszíti az ellenőrzést egy hivatalos közösségi médiás felülete felett. 2020-ban az Észak-karolinai Fort Bragg létesítmény Twitter-fiókjával kommenteltek egy OnlyFans-es lány képe alá, meglehetősen kanos stílusban. A hadsereg természetese azt állította, hogy a fiókot feltörték, de egy későbbi vizsgálat során kiderült, hogy csak a közösségi profil egyik kezelője elfelejtett visszajelentkezni a saját profiljába.

×