Ugyan a betörés hétfőn, a szivárogtatás szerdán a korai órákban történt, a Twitch csak szerda délután törte meg a csendet egyetlen poszttal.

A tegnapi napon egészen elképesztő dolog történt: teljesen feltörték a Twitch rendszerét, onnan pedig tulajdonképpen mindent leloptak, amit csak lehetett, a platform forráskódját, szenzitív adatokat és fájlokat, melyek némelyike visszamenőlegesen tartalmazta a tartalomgyártóknak kiutalt összegeket is, de tervezett újítások és az Amazon Steam vetélytársának szánt boltja is napvilágra került.

A szivárogtatás egyik legérdekesebb része azonban az, hogy a 4Chanon feltűnt 128 GB-os torrent kikerüléséről egyes értesülések szerint maga a Twitch is tudott, mivel a betörés valójában hétfőn történt, mégsem jelentette azt senkinek, még a partneri státuszban lévő tartalomgyártóinak sem. A vállalat csak a fájlok kikerülése után órákkal erősítette meg a dolog valódiságát egy Twitter posztban, pedig nagy valószínűséggel jelszavak és stream kulcsok is kikerültek.

A Twitch ugyan azt állítja, hogy nincs tudomásuk arról, hogy jelszavak ténylegesen kikerültek volna, egy ekkora mértékű szivárogtatás esetén elképzelhetetlen, hogy pont azok maradtak volna biztonságban. A bakkártya adatok azonban elméletileg nem kerültek ki, mivel azokat nem tárolja a platform  – elméletileg. A Twitch belső vizsgálata még mindig tart, így még derülhetnek ki problémás dolgok, mindenesetre nem túl megnyugtató a lassú tűzoltásos reakció.

A névtelenségbe burkolózó hacker azonban azt állítja, hogy mindez még csak az előkóstolás, még ennél is több belsős adat van a birtokában, melyeket fokozatosan tölt majd fel, bárki által hozzáférhető módon.

A Twitch szivárgással természetesen a legnagyobb hazai tartalomgyártók is foglalkoztak, elsőként a TheVR szólalt meg az üggyel kapcsolatban a reggeli podcast műsorukban, ahol körüljárták a témát, érintve természetesen a kikerült kifizetéseket is.

 

×