Egyre erősödik a Bitcoin árfolyama, ami az elmúlt egy napban több lélektani határt is sikeresen vett, sőt, egy újabb országban tennék hivatalos fizetőeszközé.

A Bitcoin árfolyama az utóbbi időben különösen stagnált a 40-50.000 dolláros árfolyamon, a mai napon azonban kifejezetten jó dologra ébredhettek a befektetők. A kriptovaluta árfolyama ugyanis tegnap átlépte az 50.000 dolláros lélektani határt és egyre csak feljebb kúszik.

A következő cél az 53.000 dolláros tétel megugrása volt, amit utoljára szeptember 7-én ért el, akkor is csak rövid időre. A BTC ezt az összeget is sikeresen vette, a cikk írásának pillanatában pedig egyre közelít az 55.000 dolláros árfolyamhoz, ami ugyancsak egy fontos mérföldkő volna a világelső kriptovaluta számára. Ha pedig hihetünk a korábbi szakértői jóslatoknak, akkor a következő időszakban a 80.000 dollárt is elérheti.

Erre rákontrázva brazil politikusok kezdtek el a Bitcoin hivatalos bevezetéséről tanakodni.

Aureo Ribiero Brazília szövetségi képviselője a napokban terjesztené be a képviselőház plenáris ülése elé azt a törvényjavaslatát, amely el-salvadori mintára lehetővé tenné a bitcoin kifizetéseket kis- és nagy tételben az egész ország területén, mint hivatalos pénznem. A képviselő szerint, ha a törvényjavaslata a héten átmegy a kamarán és végül elfogadják,

akkor Brazíliában majd minden üzletben, akár a McDonalds-okban is, lehet bitcoinnal fizetni a termékekért, de akár házat vagy autót is vehetünk belőle.

A BTC bevezetésével azonban nem csak hivatalos fizetőeszközzé teszik, hanem szigorítanak az ellenőrzésén, illetve komolyabb büntetéseket szabnak ki a kriptovalutákkal való bűncselekményekre is. Az ilyen bűncselekményekért (például pénzmosás) kiszabható maximális börtönbüntetés 10 évről több mint 16 évre emelkedne.

A brazil lakosok véleménye azonban igencsak megoszlik a Bitcoinról, legalábbis a Sherlock Communications felmérése szerint, amely szerint az ország 48%-a fogadná el a kriptovalutát, 52% viszont ódzkodna tőle – ennek a 21%-a pedig kifejezetten ellenzi.

via – Forbes, Reuters, PYMNTS

×