Újabb tehetséges magyar fejlesztő mutatta meg magát és csodálatos alkotását, ami az első magyar újgenerációs játék lehet.

Meggyőződésem, hogy Magyarország tele van tehetséges független fejlesztővel – még ha nem is itt élnek, és legnagyobb szerencsénkre az utóbbi időben egyre többen mutatják meg magukat és a sokszor egészen lenyűgöző projektjeiket.

Itt van például az a fejlesztő, aki puszta rajongásból kezdett neki egy Budapesten játszódó második világháborús akciójátéknak, de nem szabad megfeledkezni a már-már kulturális fontosságú magyar népmesei ihletésű Behind the Beyond-ról sem, amit egy nagyon lelkes magyarokból álló független csapat, a Sugarpunch Games készít.

Most pedig egy újabb fejlesztő, Bernáth Ádám mutatta meg egészen remek játékát, a Vroom! Obstacle Racing-et.

A Vroom! le sem tagadhatná, hogy a legfőbb ihletforrása a Fall Guys volt, vagyis itt is különböző akadálypályákon kell átverekednünk magunkat, megelőzve vetélytársainkat, akik hozzánk hasonlóan szintén valódi játékosok lesznek. A hasonlóság azonban itt meg is áll, a magyar játékban ugyanis fura figurák helyett fröccsöntött műanyag kisautókkal harcolunk egymással.

Ezen a téren pedig egészen nagy lesz a választék, tulajdonképpen minden olyan kisautó bekerült, amivel játszottunk gyerekkorunkban. Van itt emelős autó, katonai dzsip, versenyautó, dömper, kamion és tartálykocsi, nyilván mindenféle színben, külcsínben. A pályák is ennek megfelelően néznek ki, vagyis a olyan, mintha belecsöppentünk volna a Toy Story-ba, vagy az Army Men-be: a gyerekszobában mi vagyunk a legkisebbek.

A grafika pedig egészen lenyűgöző, nem túlzok, ha azt mondom, hogy hiperrealisztikus. A fények, a tükröződések, a textúrák, a mozgás és a fizika egészen elképesztő, úgy pedig pláne, hogy mindez egy egyszemélyes projekt, amit Ádám egy nyár alatt dobott össze (igaz, még csak egy pályával készült el). Mindezért nem mellesleg az Unreal Engine 5-öt tehetjük felelőssé, amiből pedig egyenesen következik, hogy a Vroom! kizárólag az újgenerációs konzolokra és PC-re jelenik meg – méghozzá első magyar next-gen címként.

Ha te is alig bírsz már magaddal, akkor érdemes lehűteni a kedélyeket, ugyanis a várható megjelenése 2022 decemberére datálható. 

De sebaj, hiszen addig bőven lesz idő beszerezni egy PS5-öt, vagy egy Xbox Series masinát, míg a PC-s játékosok akár már most hozzáadhatják a Steames Kívánságlistájukhoz.

×