A közösség igen pontos választ kapott arra vonatkozóan, hogy a játékosok miért a hatch szélére helyezik a faltörő eszközt a Rainbow Six: Siege-ben.

Valószínűleg te is észrevetted már, hogy vannak a Rainbow Six: Siege közösségben olyan szokások, amiket valamiért minden játékos ösztönösen megtesz. Ezek között vannak jól ismert taktikák, melyeket szinte kötelező betartani. Bizonyos falakat törvényszerűen érdemes megerősíteni, némelyiket meg kirobbantani, átjáró gyanánt. Egy-egy eszköz esetében pedig szintén van rendeltetésszerű használat, ám ennek oka nem mindig egyértelmű.

Nemrég egy játékos azt vette észre, hogy a megerősített falat áttörő eszközt valamiért a hatch szélére helyezik és úgy robbantanak. Feltette hát a kérdést, hogy miért?

Ami azt illeti, az említett Reddit bejegyzés igen nagy érdeklődést kapott: a 4,5k upvote mellett több mint 160 komment is érkezett. Ezek közül az egyik legnépszerűbb az alábbi magyarázat, ami több mint 2 ezer upvote-ot kapott.

Több oka is van:

  • Ha egy védő meghallja a breaching eszköz hangját és lőni kezd felfelé, akkor inkább a hatch közepét célozza. Ez elég idő, hogy berobbanjon.
  • Pontosan ebből az okból kevesebb az esélye annak is, hogy az eszközt lentről kilövik.
  • A hot dropping rendkívül szórakoztató. (az, amikor a hatch nyílásával egyidőben be is ugrasz)
  • Ezzel elkerülheted hogy valamilyen elektromos vagy zavaró eszközt rakjanak fel.
  • A robbanás egyúttal egy lyukat is üt a hatch mellett, ahonnan jobban le lehet látni, jobb szöget biztosít.
  • Vannak olyan helyek, amik kedveznek így a fent lévő támadóknak, még akkor is ha kicsi a nyílás.

Sokan úgy gondolják, hogy ez a komment tökéletesen elmondja, hogy miért alakult ki ez a szokás. Ebből egyébként tanulhatunk is, ha még nem így használtuk az eszközt. Persze mindenkinek megvan a saját módszere és a taktikája. Te mennyire értesz egyet ezzel a megoldással?

×