A Fortnite elsöprő népszerűségének köszönhetően az egyik legnagyobb játék lett, de vajon milyen számokat tud felmutatni így 2021 végén?

A Fortnite 2017 szeptemberi megjelenése óta a videojátékok történetének egyik legnépszerűbb játékává vált. Akkoriban ez teljesen érthető volt, hiszen az ingyenesen játszható modell és a battle royale formátum addiktív jellege könnyen levette a közösséget a lábáról, és pillanatok alatt nagy és elkötelezett közösség alakult ki.

Azonban a Fortnite hihetetlen sikere ellenére az évek során a játék reflektorfényben töltött ideje véget ért, pedig az Epic Games nem lassított, ha tartalomról van szó: együttműködéseket szervezett Ariana Grandéval, Travis Scott-tal és a Marvellel, hogy csak néhányat említsünk.

Ám sok népszerű játékkiadóhoz hasonlóan az Epic sem osztja meg rendszeresen a Fortnite játékosszámáról szóló információkat a közösséggel. Ez azt jelenti, hogy szinte lehetetlen pontosan tudni, hogy hány játékos vesz részt a battle royale meccseken nap mint nap.

Azonban azokat a statisztikákat megosztja, amik játékbeli eseményekből származnak, mint például a 2020 áprilisában megrendezett Travis Scott-koncert, amely 12.500.000 egyidejű játékosszám csúcsát vonzotta. Ezt az észbontó számot felülmúlta a Galactus esemény még ugyanabban az évben, decemberben, amikor 15.300.000 játékos jelentkezett be egyszerre.

Érdemes szem előtt tartani, hogy ezeket a számokat hatalmas játékbeli események során jegyezték fel, így ez a szám nem tükrözi az egyidejű játékosszámot egy átlagos napon a Fortnite-ban.

Azonban a PlayerCounter becslései szerint a Fortnite egyidejű játékosbázisa átlagosan 4 és 8 millió között mozog naponta.

Szóval tényleg haldoklik a Fortnite 2021-ben?

Magától az Epic-től származó élő számláló nélkül nehéz megállapítani, hogy a Fortnite hosszú távon „haldoklik-e”, vagy legalábbis lassan veszíti el a játékosokat. Ennek ellenére a játék még mindig hatalmas játékosszámmal rendelkezik, és az Epic folyamatos frissítéseivel, nehéz elhinni, hogy a Fortnite egyhamar eltűnne a piacról.

Viszont lehet azért érezzük így, mert a megjelenéskor olyan gyorsan felrobbant, hogy 2018 augusztusában 78,3 millió egyidejű játékosnál érte el a csúcsot, így tehát könnyű azt mondani, hogy a játék ideje a reflektorfényben véget ért.

Azonban teljesen normális, hogy egy cím játékosbázisa a megjelenés után stabilizálódik, és mivel még mindig több millió játékos jelentkezik be minden egyes nap, nyugodtan mondhatjuk, hogy a Fortnite még 2022-ben is erős lesz, de ki tudja, hogy mit hoz a jövő. Lehetséges, hogy minden BR játék megy a süllyesztőbe.

Mit gondoltok, mikor lesz az a pont, amikor valóban „kihal” a Fortnite?

×