Korábban a béta alatt számoltak be páran arról, hogy a játék kinyírja az RTX csúcskártyákat, akkor megnyugtattak mindenkit, de most megint baj van belőle.

A New World kifejezetten fontos játékká nőtte ki magát az elmúlt néhány hét, pár hónap leforgása alatt. Az Amazon MMORPG-je ugyanis nem csak a következő World of Warcraft szintű tömegeket megmozgató online világ akar lenni, hanem még meg is mentheti az Amazon ezidáig nem túl sikeresen szereplő belsős játékfejlesztésének becsületét is.

Előbbiben kifejezetten remekül áll, hiszen a kezdeti – mondhatni érdekes – problémák ellenére is tömegek kíváncsiak rá, míg utóbbiban sem kell szégyenkeznie, hiszen a reakciókat látva egy igen kellemes szórakozásnak bizonyul. Korábban azonban volt egy kis probléma a játékkal, amit még a béta alatt kezdtek el többen is beszámolni arról, hogy a New World sorozatgyilkosként járja az RTX 3090-es csúcskártyákat.

Akkor az Amazon azt mondta, hogy mindenféle tesztet elvégeztek és náluk ilyesfajta hiba nem jelentkezett, ezért valószínűbb, hogy a hiba a gyártónál lehet. Nem sokkal később az NME és a PC World arról számoltak be, hogy a valódi ludas valóban nem a játék lehetett, hanem az EVGA, a kártyák pedig gyártási hiba miatt mehettek tönkre. Az viszont nem tisztázott, hogy ez miért csak a New World-nél jelentkezett.

Most pedig, a játék megjelenését követő napokban ismét arról számoltak be néhányan, hogy néhány New Worlddel eltöltött óra után a GPU teljesen elfüstölt.

Az újabb eset mögött nem tudni mi állhat, de mindenképpen érdekes. Mivel nem tömegeivel számolnak be róla (bár így is többen, mint kellene), ezért nem feltétlenül a játék állhat a probléma mögött, de funkcionálhat amolyan triggerként – egyelőre nem tudni miért.

A német WinFuture portál a Gigabyte RTX 3090-es kártyái esetében bukkan erre a hibára, míg néhányan Redditen számoltak be RTX 3080 és 3080 Ti problémákról. Egyelőre azonban semmi biztosat nem tudni, de az Amazon határozottan állítja, hogy nem a New Worlddel van a baj – igaz, akkor is érdemes lenne megvizsgálni, hogy a feltehetőleg gyártási hibás kártyáknál miért pont ez a cím hívja elő a problémát.

Ha esetleg neked is ilyen kártyád van, akkor érdemes lehet várnod a további hírekre, ha pedig érintett vagy a dologban, akkor mindenképpen vedd fel a kapcsolatot a gyártóval.

via – PCInvasion, GamesRadar

×