A Razer úgy gondolja, nem elég csak a perifériákkal foglalkozni, a testi és mentális egészségünk ugyanolyan fontos.

A játékperifériákat gyártó Razer már régóta próbálja meghódítani a gaming különböző területét, mint mondjuk a legújabb találmányuk az ujjzokni, vagy az elég örült ötletnek tűnő RGB maszk.

Ám most a Razer elindítja az esport wellness programját.

A program célja, hogy pszichológusokkal, gyógytornászokkal, táplálkozási szakemberekkel és más szakértőkkel együttműködve elősegítse az egészséges és fenntartható játékszokásokat a profi és amatőr játékosok körében.

Ezek a szakértők videók, cikkek és rendezvények formájában fognak anyagot szolgáltatni. Mind a mentális, mind a fizikai jólét témává vált az esport közösségben, mivel az iparág évről évre növekszik. Tavaly több elit CS:GO játékosnak, például olofmeister, Xyp9x és gla1ve kénytelen volt felhagyni a versenyzéssel, mert kiégéssel kapcsolatos tüneteket éreztek.

A játékosok által tapasztalt leggyakoribb tünetek közé tartozik a fejfájás, a látási problémák, az álmatlanság, a hát- vagy nyakfájás, valamint a kéz- vagy csuklófájdalom – derül ki a Razer sajtóközleményében szereplő felmérésből.

A program négy kulcsfontosságú pontra összpontosít: fizikai aktivitás, mentális egészség, alvás és táplálkozás. A Razer panelbeszélgetéseket szervez, hogy megvilágítsa az esport szellemi és fizikai igénybevételét szakértőkkel, orvosokkal és a vállalat által szponzorált profi játékosokkal, például a mousesports CS:GO sztárjával, ropz-szal. A szakértőkkel egy időpont-egyeztetési rendszeren keresztül személyes szekciók is lesznek.

ropz

Ezen felül a Razer összeállított egy esemény- és tartalomnaptárat 2021 hátralévő részére, beleértve egy dedikált wellness webináriumot, amelyet novemberben rendeznek meg az esport wellness-iparág szakértőivel.

A webinárium nyilvános lesz, és célja, hogy nagyobb tudatosságot és támogatást nyújtson az esportolóknak.

„Az esport-színtér dinamikus és pörgős, és ez teszi olyan izgalmassá és magával ragadóvá – de az iparág nem fektetett nagy hangsúlyt a fizikai és mentális egészségre, így sok sportoló gyakran nincs tisztában azzal, hogyan gondoskodjon a testéről és a lelkéről a hosszabb távú karrier érdekében” – mondta Flo Gutierrez, a Razer globális esportért felelős igazgatója.

Razer wellness tartalma már elérhető a Razer hivatalos weboldalán, amit ITT találtok.

Ti is tapasztaltatok már hasonló panaszokat? Ha igen kipróbálnátok egy ilyen webináriumot?

https://leet.hu/shop/back2school/

forrás: Razer, dotesports.

×