Egy Rainbow Six: Siege rajongó egy általános és jogos kérdést tett fel a reportokkal és csalókkal kapcsolatban. Tényleg jó lenne tudni, kit bannoltak?

Természetesen a Rainbow Six: Siege-ben is gondot jelentenek a csalók, ám talán jó hír, hogy a Ubisoft tényleg mindent megtesz annak érdekében, hogy ne sokszor találkozzunk velük. Az egyik, ami bizonyítja a csalók elleni küzdelmet, az az, hogy a játék közben a képernyő jobb felső sarkában láthatjuk, hogy néha kiket bannolnak és miért. A másik módszer a különböző játékosok által jelentett fiókok figyelése és kitiltása. A játékosok pedig miután reportoltak valakit, általában értesítést kapnak arról, hogy a report célba ért, és bannolták a csalót.

Azt azonban, hogy kit, sosem tudhatjuk. Vajon miért?

„Szeretnénk tudatni veled, hogy az egyik reportod célba ért” – írja a Ubisoft. Az egyébként teljesen jogos kérdést Redditen tette fel egy játékos is, aki különös helyzetbe került. Történt ugyanis, hogy egy alkalommal két embert is gyanúsnak talált, és reportolta őket. Később értesítést kapott arról, hogy az egyik report alapján egy játékost bannoltak. Azt azonban ilyenkor nem közlik, hogy melyik volt az.

Tegnap játszottam 2 rankes meccset, minkettőn jelentettem valakit. Ma azt a hírt kaptam, hogy a jelentésem miatt kitiltottak egy játékost, de nagyon szeretném tudni, hogy melyiket” – írta a játékos a Redditen.

Cheater report
byu/toxictoxin155 inRainbow6

A felvetés teljesen jogos, hiszen néha jó lenne tudni, melyik esetben volt igazunk. Ki volt az, aki csak jól játszott, szerencséje volt, vagy csaló volt. Ha a jobb felső sarokban ki lehet írni a bannolt emberek nevét, akkor ilyenkor miért nem? A csalókat így még hatékonyabban lehetne tiltani, amiben még a replay funkció is segítene.

Hogy a Ubisoft miért nem írja ki a reportolt és bannolt csalók nevét, arra egyelőre nincs választ. Te örülnél neki, ha ezen változtatnának?

×