Szinte bármilyen játékhoz használható a módszer.

Az elmúlt időszakban a mobiljáték-fejlesztők meglehetősen érdekes módját választják a játékok megjelentetésének. Olyan régiókat választanak ki az első körös tesztekre, melyek hazánktól nem is igazán lehetnének távolabbra. Elég csak a Rocket League mobilváltozatának ausztráliai alpha tesztjére gondolnunk vagy épp a Battlefield Mobile ázsiai debütálására. A jövőben feltehetőleg ilyen lesz a PUBG: New State is vagy épp a legújabb Harry Potter játék is, de a Valorant Mobile-ra is hasonló sors várhat.

Nem véletlenül ezeket a régiókat célozzák meg a gyártók először, ezekben az országokban nagy arányban inkább mobilon játszanak a felhasználók, nem pedig a PC előtt. Sokszor meg sem engedhetik maguknak a méregdrága gépeket, míg egy középkategóriás telefont egészen sok játék futtatására tudunk ma használni. Ennek ellenére érthető, hogy az európai játékosok sem szívesen várnak hosszú hónapokat arra, hogy ők is kipróbálhassák az újdonságokat. Szerencsére a Battlefield Mobile leírásában érintett módszert szinte bármelyik játéknál bevethetjük majd.

Nézzük is, hogy mik az alapvető elemei az ilyen kalandozásoknak!

Az .apk beszerzése

Androidon meglehetősen egyszerű a játékfájlok beszerzése. A Google operációs rendszerében általában ezek .apk kiterjesztéssel érhetőek el és pár kattintással telepíthetőek is. Ám itt is érdemes körültekintően lenni, hiszen semmi sem állítja meg az embereket, hogy esetleg fertőzött .apk fájlokat kezdjenek el terjeszteni az interneten. Ezért érdemes maradnunk a megbízható oldalaknál. Az egyik ilyen az apkmirror és az ehhez tartozó alkalmazás, ahová elvileg csak ellenőrzés után kerülhetnek fel az applikációk.

TapTap

A másik a korábban említett TapTap, melyet az alábbi módon telepíthetsz:

  • Keressük fel telefonunkról a TapTap letöltési weboldalát. A TapTap egy alternatív áruház, melyből letölthetjük a HIVATALOS Google Play .apk-kat, így nem kell különféle gyanús oldalakról összeszednünk a kétes eredetű applikációkat, játékokat.
  • Telepítsük fel a TapTap programot, melyet az első pontban található linkről letöltöttünk.
  • Ezután már csak be kell pötyögnünk az általunk játszani kívánt játék nevét és tölthetjük is le

Ha ennyi nem elég

FreeVPN

Előfordulhat, hogy a Google Play régiózár miatt az IP címünket és lokációnkat is figyeli a program. Szerencsére már manapság erre is találhatunk megoldásokat a VPN-ek képében. Az ingyenes és könnyen telepíthető programok közül az alábbi kettőt javasoljuk, de ha már használtál VPN-t, akkor természetesen az általad favorizált szolgáltatónál is maradhatsz.

Ezekben az alkalmazásokban értelemszerűen azt a régiót kell beállítanunk, melyet a játék megkíván. Így ha csak Ausztráliában érhető el a játék, akkor arra a szerverre kell rácsatlakoznunk.

Oké, de mi a helyzet iOS-szel?

Apple ID

Az Apple egy fokkal keményebben tartja be a régiókorlátozásokat, az App Store fiókunk csak az általunk megadott ország tartalmához fér hozzá és ezek külső telepítésére sincs sok lehetőségünk. Ha már régóta Apple felhasználó vagy, akkor a jelenlegi fiókoddal nem fogod megtalálni a potenciális játékokat. Ehhez új fiókot kell létrehoznod, a letölteni kívánt játék régiójában. Ez nem túl kellemes módszer, főleg, ha a különböző játékok eltérő régióban jönnek ki. Megpróbálhatjuk a jelenlegi/fő fiókunkat is átállítani, de akkor elesünk a magyar piacon elérhető applikációkról (pl. bankok, ételrendelés, webáruházak), így ez sem tökéletes. Ahogy láthatjuk az Apple felhasználóknak tényleg nincs egyszerű dolguk, nem véletlenül Androiddal foglalkozik a tutorialok jelentős része.

Jó próbálgatást kívánunk!

×