Ami a Forza Horizon 4-nél az ajánlott volt, az itt a minimum.

Csütörtökön publikálta a Microsoft a november elején elstartoló Forza Horizon 5 gépigényét. Kétségtelen, hogy már az előzetes anyagokon is lehetett látni, hogy páratlan vizuális élménybe lesz majd részünk az óriáscég által kiadott autós játékot elindítva. A helyszín ezúttal a változatos Mexikó lesz, ahol nem lesz egyszerű dolga a játékosoknak, hiszen az alapvető időjárási körülmények mellett 11 féle területi adottsággal is meg kell majd küzdeniük.

Nézzük is azt a gépigényt!

A gépigény

A minőségbeli ugrás „sajnos” a gépigényen is erőteljesen meglátszik. Míg a Forza Horizon 4 gépigényében az RX 470 a Recommended/Ajánlott kategóriát képviselte, itt már csak a Minimum szekcióba fért be a GTX 970-nel egyetemben. Processzorok terén az első két szekcióban semmi különössel nem találkozhatunk, nem ér minket meglepetésként, hogy 2021-ben már 6 mag vagy 8 szál az ajánlott kategória. Az Ideal szekció, mely remélhetőleg a 4K felbontásra utal bizony már megköveteli magának a 8 magos, 16 szálas bestiákat és a videókártyákból sem a középkategóriát kéri.

A mai szokásoknak megfelelően a játék tárhelyigénye nem áll meg 100 GB alatt, bár az előző széria sem volt már kis méretű. Ha régebbi Windows 10 verziót használunk valamiért, akkor arra mindenképp figyelnünk kell majd, hogy legalább a 1909-es build számig felfrissítsük az operációs rendszerünket. A kontrollerek, kormányok támogatottságára sem lesz panasz, az Xbox Series kontrollerek haptikus visszajelzése mellett az alábbi gyártók termékeivel is jól ki fog jönni majd a játék:

  • Logitech: Driving Force, G25, G27, G29, G920, G923PS, G923XB, Momo
  • Thrustmaster: Ferrari 458, T150 RS, T300 RS, T500 RS, TMX, T-GT, TS-XW, TX, TS-PC
  • Fanatec: V1, V2, V2.5, CSL, CSL DD, DD1, DD2, Universal HUB device

A játék november 9-én startol el Xbox és PC platformokon, a nulladik naptól elérhető lesz az Xbox Game Pass kínálatában is. 

https://leet.hu/shop/back2school/

×