A fejlesztők ismertették a terveket.

Az elmúlt években a multiplayer játékok népszerűségének növekedésével sajnos a csaló és kártékony játékosok száma is egyre csak duzzad. Elég csak a Warzone jelenlegi helyzetére gondolni, ahol a fejlesztőknek novemberben új anti-cheattel kell jelentkezniük, hogy sikerüljön valahogy normalizálni a dolgokat. A csütörtök esti bejegyzésében az EA/DICE is újabb információkat osztott meg a Battlefield 2042 védelmével kapcsolatban.

Easy Anti-Cheat védi majd a játékot!

Korábban már többen pletykálták, hogy az EAC védheti majd a játékot, de most már hivatalosan is bizonyítást nyert a tény. A védelem több játékban is bizonyított már, többek között az Apex Legends és a Fortnite is ezt használja. Már az Open Beta szakaszban aktív lesz a védelem, így ekkor sem éri meg csalni, ám biztos lesznek olyanok akik megpróbálják majd.

A kitiltások cross-platformok lesznek, illetve csúsztatott hullámokról sem beszélhetünk, a játék már meccs közben kivágja a cheatereket. A fejlesztők azt is kiemelték, hogy ez csak a kezdet, a szerveroldali és saját megoldásaikat folyamatosan fejlesztik a játék megjelenése után is.

Report

Természetesen manuális reportolásra is lesz lehetőségünk, a csaláson kívül a toxic hozzáállást, az offenzív neveket sem tolerálják a fejlesztők, hamar repülnek majd ők is a szerverekről. Ne feledjétek, egy hét és indul a béta! 

×