A New World alig egy nap alatt a Steam legnépszerűbb címei közé tornázta fel magát, és a játék sem sikerült rosszul, mégsem zökkenőmentes a rajt.

A New World nem kevesebb, mint négy elodázás után megérkezett végre, de joggal állíthatjuk, hogy az Amazon WoW-gyilkos MMO-jának startja kicsit sem volt zökkenőmentes. Legalábbis a játékosok elég vegyes képet festenek róla.

Mondhatni, hogy a kapott kritika jogos, ugyanis a játék elérhetővé válásakor különösen sokan, több mint 700.000-en ugrottak volna fejest a szép új világba. Bizony, hogy csak volna, mivel a nagy számú érdeklődés miatt túlterhelődtek a szerverek, és egészen sokaknak kellett sorban állni ahhoz, hogy kipróbálhassák a World of Warcraft legújabb kihívóját.

Ez egy teljesen random mezei játék esetében természetesen még megbocsátható vétek volna, mármint az, hogy nem voltak minderre felkészülve, de ahogyan több elégedetlen Steam értékelő is rámutat, az Amazon esetében ez „elfogadhatatlan”.

 

Az Amazon tulajdonában van ugyanis az AWS, a világ legnagyobb szerverfarmja, ami otthont ad sok más mellett a Netflixnek, a Facebooknak, a Twitternek és a Twitchnek. A saját játékoknak viszont valahogy mégsem sikerült elég szerverkapacitást összesöprögetni ahhoz, hogy 700.000 játékos gondtalanul élvezhesse azt.

Merthogy akik voltak olyan türelmesek és megvárták a sorukat (amire akár 2 órát is várhattak), azok bizony elég jól elszórakoztak a New Worlddel, ami nem mellesleg a néhány óra alatt a Steam élére tört. Nem is csoda, hiszen tényleg egy remekül sikeredett MMORPG-ről van szó, amit a műfaj szerelmeseinek és az újoncoknak is bátran lehet ajánlani.

Ami viszont vicces, hogy néhányan rápróbáltak a Jeff Bezos játékbeli névre, de le volt tiltva, ahogyan egyébként a Beff Jezos is.

Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan sikerült az Amazon játéka, de nem feltétlenül állna sorba röpke 2 órákra, akkor mindenképpen látogass el a Leet Youtube csatornájára, ahol Dani első kézből mutatja be nektek:

 

via – Dexerto

×