Az óriásgyártó leleplezte az új mini PC-jét.

A Raspberry Pi hatalmas sikere óta több gyártó is megpróbálkozik a kártyaméretű számítógépek kiadásával. A próbálkozások jelentős része kifullad a nem megfelelő támogatás miatt, hiába van ellátva megfelelő komponensekkel az adott termék. Szerencsére az ASUS-nál ez a hibalehetőség nem áll fent, pár napja rendelhetővé is tették a TinkerBoard S2 névre hallgató apróságukat.

A specifikációk alapján kifejezetten erős számítógépről beszélhetünk!

Az eredeti Tinker Board 2017 környékén jelent meg, így már ideje volt egy méltó utód megjelenésének a piacon. Az S2 85×56 milliméteres méretével gyakorlatilag az ember tenyerébe elfér, ám a teljesítménye magáért beszél. A Rockchip RK3399 lapkakészlet két ARM Cortex-A72 maggal és négy ARM Cortex-A53 maggal van felvértezve. A grafikus gyorsításért pedig egy Mali-T860 MP4 GPU felel majd.

2GB vagy 4GB memóriás konstrukciók közül választhatunk, a belső tárhelyért pedig egy eMMC flash memória felel, mely microSD kártyával játszi könnyedséggel bővíthető. A portokat megvizsgálva sincs oka szégyenkezni a kicsikének: négy USB (3xA, 1xC), teljes méretű HDMI, Gigabit LAN, BT/Wifi modul. A hozzáértőbb felhasználóknak pedig ott lesznek majd a GPIO, MIPI DSI, MIPI CSI interfészek.

Portokban sincs hiány

A gép működéséért a Debian linux alapú Tinker OS felel majd, a 2GB-os modell ára 120 dollár, míg a 4GB-os modellért 135 dollárt kell majd kicsengetnünk.

https://leet.hu/shop/back2school/

×