A Netflix megtalálta az első, a portfólióba tökéletesen passzoló játékfejlesztő csapatot, akiket most első belsős stúdióként üdvözölhetünk.

A Netflix tényleg nagyon komolyan gondolja a videojátékos részlegét, még ha azzal elsősorban nem a nagyobb és tapasztaltabb vállalatokkal szeretne versenyezni. A Netflix Gaming hivatalosan csak jövő évben indul el, Lengyelországban már demózhatják a rendszert, de egyelőre csak a Stranger Things-el, 22-re azonban szeretnék több játékos tartalommal diverzifikálni a kínálatot.

Erre pedig semmiképp sem lesz elég egy-két frissen felállított belsős stúdió, így hát nekiláttak a „gazdátlan” fejlesztőcsapatok felkutatásának, hogy aztán egy visszautasíthatatlan ajánlattal beolvasszák őket a Netflix-családba.

Meg is találták az első ilyen stúdiót, az Oxenfree című tinithrillert jegyző Night School Studio-t.

A stúdió nem csak az első felvásárolt és hivatalosan is megnevezett belsős stúdiója a Netflixnek, de az első olyan is, amelyik nem csak mobiljátékot jegyez. Legalábbis az áprilisban bejelentett, de még készülő Oxenfree 2 már a streaming szolgáltató égisze alatt jelenik meg, ami elméletileg semmilyen változással nem jár majd, vagyis meg fog jelenni az ígért platformokra.

Azt még korai lenne megtippelni, hogy a Night School Studio mely saját gyártású sorozathoz, filmhez készít majd játékos tartalmakat, ahogyan azt sem tudjuk, hogy azok milyen platformokra jelennek majd meg. A Netflix videojátékos divízióját vezető Mike Verdu ugyanakkor leszögezte, hogy ezeket a játékokat minden előfizető meg fogja kapni – reklámok és és alkalmazáson belüli vásárlások nélkül.

A vállalat mindeközben azt is bejelentette, hogy a Stranger Things: 1984″, „Stranger Things 3: The Game”, „Card Blast”, „Teeter Up” és „Shooting Hoops” címeket Androidon a Netflix előfizetők számára – Lengyelország után – Spanyolországban és Olaszországban is elérhetővé tette az alkalmazásban.

via – Night School Studio, Netflix, Reuters

×