A reklámok már a mindennapok részévé váltak, lehet az TV-ben, vagy YouTube-on szinte elkerülhetetlenek. Erre támaszkodik néha a Call of Duty franchise is.

Ha azt mondjuk, Call of Duty, akkor valószínűleg, mint gamer tudjuk, hogy a híres FPS játékokról van szó. Rajongók milliói játssza a játékot nap mint nap, és ez a szám csak egyre növekszik. Ám ez nem azt jelenti, hogy nem kell reklámozni a sorozatot, főleg az interneten, ahol pikk-pakk fel lehet kapni egy videót, ezzel akár több milliós elérést generálva.

A Call of Duty kihasználta ezt a marketingfogást és élőszerepős reklámokat készített a játékaihoz.

A reklámok alapja egyszerű. Egy rövidebb videó, ahol bemutatják, milyen fontos is a COD sorozat, illetve a barátokkal való játék. Ami valljuk be, tényleg így van, hiszen legtöbb gamer nem szeret egyedül játszani. Ami a legfontosabb ezekben a reklámokban, illetve trailerekben, hogy legtöbbször híres színészek, illetve nagyobb nevek jelennek meg.

A zene választás a másik, ami szinte tökéletes minden ilyen videóhoz. Teljesen megadja a hangulatot az egésznek, de ne húzzuk az időt, nézzétek meg ti is ezeket a találó és vicces videókat.

Call of Duty: Ghosts Onslaught DLC

 

Az ötlet szerintem zseniális. Sokszor panaszkodunk viccesen, hogy nincs elég időnk játszani a haverokkal. Hát ezt az ötletet kapták fel ebben a trailerben is. Lehetséges, hogy a Ghosts nem a legjobb Call of Duty, de ez a videó szerintem tökéletesen bemutatja sok gamer álmát.

Modern Warfare 3

Eközben a Modern Warfare 3 egy jópofa kis trailert kapott, ahol egy „noob” és egy veterán játékos játszik egymással, de a végére a noob is megtanul a játékkal játszani.

The Replacer

Egy egész karaktert kapott a Black Ops és a „The Replacer” nevet kapta. Gyakorlatilag egy személy, aki helyetted végzi el a dolgokat, míg te csak játszol a Black Ops játékok egyikével.

 

Lehet, hogy itt felismertek egy híres streamert, aki mostanában sokat panaszkodik a Warzone-ra. Ha ismerős az autó, amit a Replacer, illetve később a Replacerek használnak, akkor azt a Lopott idő című filmből ismerheted, amit 2011-ben adtak ki.

De a Replacer karakter mellett sima trailereket is kapott a Black Ops sorozat.

Az első a „Mindenkiben van egy kis katona” címet kapta és remélhetőleg felismeritek a hírességeket, akik a videóban szerepelnek.

 

A Black Ops II videó sem maradt alul robbanásokban.

 

De a Black Ops III live action trailere szerintem valami állati lett.

 

Érdekes mód a Black Ops negyedik részéről nem találok ilyen videót, lehetséges, hogy nem jött be annyira ez a fajta reklámozás.

De visszatért a WWII-re

 

Itt inkább a vicces jelenetek uralták a videót, de az alapötlet ugyan az. Hagyj ott mindent és gyűjtsd össze újra a haverokat, mivel jön az új Call of Duty.

Ezek után újra visszavettek a live action stílusból, és később a Warzone Cold War Season 3-ban tért vissza, rengeteg különböző rapperrel és más hírességgel.

 

Őszintén a WWII után ez a Warzone-os is elég gyenge lett szerintem. Szóval jelenleg ez a videó a legfrissebb, amit live action stílusban adtak ki, ám lehet, hogy újra egy kis kihagyás következik, mivel nehezen tudom elképzelni a Vanguardot különböző színészekkel, vagy akár játékosokkal.

A kérdésem már csak az, hány színész ismertél fel a videókból?

×